Vastaanottajat

Vastaanottajat

HJK Klinikan palvelut tuottava FysioMurto (Karoliina Murto), tmi Siiri Tura (Siiri Tura) sekä Urheiluhieroja H. Taipola (Heidi Taipola).

Karoliina Murto

Olen Karoliina Murto 27-vuotias ja asun mieheni kanssa Rajamäellä Nurmijärvellä. Aikaisemmin asuin Helsingissä, mutta nykyään nautin maaseudun rauhasta. Koulutukseltani olen fysioterapeutti (AMK) ja liikuntaneuvoja (LPT).

Työskentelin kuuden vuoden ajan kuntosalilla personal trainerina, jolloin kiinnostus fysioterapiaa kohtaan heräsi. Halu ymmärtää ja oppia erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön vammojen kuntoutuksesta, sekä loukkaantumisten kanssa harjoittelusta vei opiskelemaan fysioterapiaa. Personal Trainerin työn ohella toimin myös team leaderin roolissa. Työskentely kuntosalilla on antanut vahvan pohjan erityisesti voimaharjoittelusta ja harjoitteiden ohjaamisesta, jotka ovat myös fysioterapiassa olennaisessa roolissa.

Nykyään työskentelen HJK akatemiajoukkueiden fysioterapeuttina, sekä salibandyseura Westend Indians A-D edustusjoukkueiden fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina. Erityisosaamiseeni kuuluvat nuoren urheilijan, sekä aktiiviliikkujan fyysinen valmennus, urheiluvammojen kuntoutus, sekä erityisesti kasvuikäisten rasitusvammojen kuntoutus. Pitkä kokemus työikäisten terveyden ja hyvinvoinnin parissa työskentelystä on tuonut laaja-alaista ymmärrystä myös työikäisten tuki- ja liikuntaelin ongelmista.

Olen melkoinen urheiluhullu, lapsena vietin kaiken vapaa-ajan pihapelejä pelaamalla, sekä harrastamalla monipuolisesti eri urheilulajeja, joista jalkapallo oli päälajini. Teini-ikäisenä siirryin jalkapallosta kilpanyrkkeilyyn, joka vei kahdeksaksi vuodeksi täysin mukanaan. Nykyään olen intohimoinen elämäntapaliikkuja ja erityisesti luontoliikunta on lähellä sydäntäni. Lomat vietän Lapissa rinkka selässä vaeltaen.

Fysioterapeuttina ja valmentajana tavoitteeni on olla mahdollistamassa turvallista ja terveellistä urheilemista nuorille urheilijan aluille. Oli kyse kuntoutuksesta tai suorituskyvyn kehittämisestä, huomioin tilanteesi yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Tavoitteeni on tukea ja antaa työkaluja, joilla voit itse vaikuttaa terveyteesi ja toimintakykyysi.

Haluan jatkuvasti kehittää ja kouluttaa itseäni, urheilufysioterapeutiksi valmistun vuonna 2022. Lisäksi olen käynyt useita liikunta-alan koulutuksia mm. ravitsemuksesta ja toiminnallisesta harjoittelusta.

Lisäkoulutukset

 • Nuoren urheilijan fyysinen harjoittelu (Suomen jalkapallofysioterapia yhdistys ft Ville Vilén ja ft Janne Ukkonen 2019)
 • Painonnosto ohjaaja taso 1 (Suomen painonnostoliitto 2015)
 • Painonnosto ohjaaja taso 2 (Suomen painonnostoliitto 2016)

Siiri Tura

Hei, nimeni on Siiri Tura. Olen perheenäiti, fysioterapeutti (AMK) sekä fysiikkavalmentaja, ja haluan auttaa sinua tulemaan yhä paremmaksi versioksi itsestäsi. Tarkoittipa tämä sitten Sinulle akuuteista tai jo pitkään jatkuneista vammoista sekä kiputiloista eroon pääsemistä, tai suorituskykysi kehittämistä kohti huippuasi.

Ennen perheenlisäystä olin ammattimaisesti harjoitteleva kilpaurheilija ja kuuluin suomen thainyrkkeilymaajoukkueeseen. Edustin Suomea useammissa EM sekä MM-kilpailuissa. Saavutuksien suhteen kilpaurheilu-uralta tarttui muutama Suomenmestaruus sekä kolme EM-pronssia. Saavutuksien ohella matkaan mahtui myös lukuisa määrä eriasteisia loukkaantumisia ja eri mittaisia kuntoutusprosesseja, jotka omalta osaltaan innoittivat minut aikanaan fysioterapiaopintojen pariin.

Oman urheilu-urani aikana pääsin työskentelemään useamman pätevän ammattilaisen kanssa, mutta jäin kaipaamaan henkilöä, joka olisi ollut läsnä arjessani ja jolla olisi ollut tarkempi kokonaiskuva tilanteestani läpi kuntoutusprosessin. Ammattilaisena haluankin olla Sinulle juuri tätä. En siis ainoastaan fysioterapeutti, joka kertoo Sinulle kuinka toimia loukkaantumisen/vamman ilmetessä, vaan henkilö, joka kulkee matkassasi alusta saakka läpi kuntoutusprosessin ja halutessasi myös sen jälkeen.

Vahvimmillani olen erilaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja sekä urheiluvammoja hoidettaessa. Toimin HJK:lla akatemiajoukkueiden fysioterapeuttina sekä U10-U12 ikäluokkien fysiikkavalmentajana, joten minulta löytyy laaja-alainen ymmärrys kasvuikäisten lasten ja nuorten tuki- ja liikuntaelin ongelmista, rasitusvammojen kuntoutuksesta sekä näille mahdollisesti altistavista tekijöistä ja kuormituksen hallinnasta.

Entisenä maajoukkuetason kilpaurheilijana (sekä nykyisenä ruuhkavuosia elävänä perheenäitinä) ymmärränkin, kuinka vaihtelevat elämäntilanteemme asettavat kehoillemme haasteita, joiden kanssa kenenkään ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin. Olitpa sitten kasvavassa iässä oleva kilpaurheilija, aktiivisesti liikkuva nuori tai aikuinen tai tällä hetkellä niin kuin minä, ruuhkavuosien keskellä tasapainoileva, autan sinua mielelläni.

Fysioterapiaopintojeni lisäksi olen käynyt useampia lyhytkestoisia jatkokoulutuksia tuki- ja liikuntaelinvaivojen, fysiikkavalmennuksen, ravitsemuksen sekä kivunhallinnan parista. Urheilufysioterapeutin erikoistumiskoulutukseni saan päätökseen vuonna 2022.

Lisäkoulutukset

 • Certificate in Strength Training: From Rehabilitation to Performance (FC Barcelona Innovation Hub Universitas 2020-2021)
 • Physiotherapy and Readaptation for Muscle Injuries in Football (FC Barcelona Innovation Hub Universitas 2020)
 • Urheilijan niska-hartia-olkapää (Suomen urheilufysioterapeutit SUFT Ry 2020)
 • Liikkeen variabiliteetti (Suomen jalkapallofysioterapiayhdistys ft Marko Grönholm 2020)
 • Kivusta Suorituskykyyn (ft Jari Tapio 2019)
 • Fysioterapia 2.0 (ft Marko Grönholm ja ft Jari tapio 2019)
 • Pyskofyysisiä näkokulmia kivunhoitoon (ft Karita Palomäki 2018)
 • Integraalinen fysioterapia -alaraaja (ft Jari Tapio 2018)
 • Integraalinen fysioterapia -alaselkä (ft Jari Tapio 2017)

Heidi Taipola

Hei, olen Heidi. Valmistuin Suomen urheiluhierojaopistosta kesällä 2019 urheiluhierojaksi. Aloitin jalkapalloharrastuksen 20 vuotta sitten ja pelaan yhä. Urheilijan lihaksisto tuli tutuksi myös hierojan näkökulmasta opintojeni aikana, jolloin hieroimme HJK:n edustusjoukkueessa.

Hieronnassa kaikki lähtee asiakkaan yksilöllisistä tarpeista ja toiveista. Jokaisen asiakkaan tarve on yhtä merkityksellinen, oli toive mikä tahansa. Testaan ja haastattelen asiakasta kartoittaakseni asiakaan tilanteen. Työssäni käytän klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan eri tekniikoita. Voimakkuuden määrittelee asiakas, ja hieronnan tulee tuntua miellyttävältä ja sopivan tehokkaalta.

Hieronta on parasta lääkettä etenkin lihaskireyksiin ja niistä peräisin oleviin päänsärkyihin. Hieronnalla on myös laajempia positiivisia, mm. arkea tasapainottavia, vaikutuksia. Voit tulla HJK Klinikalle hoidattamaan urheilusuoritustasi häiritsevää lihaskireyttä tai hakemaan rentouttavaa kokemusta ja positiivista mieltä kiireisen arjen keskellä.

Lisäkoulutukset

 • Kinesioteippauskoulutus 2019
 • Purentalihashieronta 2020