A-maajoukkuekapteeni Maija Saari sopimukseen HJK:n kanssa

5.12.2016

Maija Saari pelaa HJK:ssa ensi kaudella. Kuva: Jussi Eskola

Naisten A-maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Maija Saari, 30, on solminut HJK:n kanssa kauden 2017 kattavan sopimuksen.

Loistavasta vasemman jalan potkutekniikastaan tunnettu 94 maaottelua pelannut toppari palaa kahdeksan kansainvälisen kauden jälkeen kotimaan kentille.

- Suomessa HJK:lla on tarjota kokonaisuus, joka vakuuttaa. Haluan menestyä ja olla osa pitkäjänteisin suunnitelmin johdettua organisaatiota, Saari perustelee valintaansa.

- Tiedän miten paljon työtä kentällä ja kentän ulkopuolella kansainvälisesti onnistuminen vaatii. Haluan jakaa ulkomailla oppimaani takaisin suomalaiselle futikselle.

Saari siirtyi kansainvälisille kentille voitettuaan kolme Suomen mestaruutta FC Hongassa vuosina 2006-2008. Karismaattinen toppari on noussut joukkueissaan johtavaksi pelaajaksi teoillaan.

- Puolustuslinjan johtaminen on erityisosaamistani. Uskon pystyväni kehittämään HJK:n avauspelaamista vahvuuksillani, Saari sanoo.

Klubin tulevan kauden joukkueessa kokemus ja nuoruus yhdistyvät. Ensimmäisen maaottelunsa 2007 pelannut Saari uskoo kombinaatioon ja haluaa auttaa HJK:ta menestymään.

- Kansainvälinen kilpailu on kovaa ja rajuakin välillä, mutta kovissakin tilanteissa pelaajan on tuettava joukkuettaan. Ainut vaihtoehto on tehdä aina ja jokaisessa tilanteessa parhaansa.

Maailmalla Saari oppi arvostamaan vuorovaikutustaitoja.

- Kokemukseni mukaan valmentajan kyky kuunnella ja keskustella pelaajiensa kanssa johtaa parempiin suorituksiin. Samaan aikaan vaatimustason täytyy olla korkein mahdollinen.

Ulkomailla Saaren ura käynnistyi Ruotsissa Umeå IK:ssa 2009. Sittemmin Saari on pelannut Norjassa Kolbotn IL:ssä, Ruotsissa AIK:ssa ja Mallbackenissa. Kuluvan kauden toppari aloitti Norjassa Stabaekissa, mutta vaihtoi elokuussa Vålerengaan.

- Ulkomailla takanani on pitkä tie ja paluu Suomen kentille on harkittu. 

Saari valmistui viime keväänä Aalto-yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi. Vaasan Kiiston kasvatti rakentaa tulevaisuuttaan Suomeen.

- Paluupäätökseeni vaikutti myös maajoukkueen kanssa EM-karsinnoissa koettu kova pettymys, kun jäimme ilman kisapaikkaa, Saari avaa.

Ulkomailla menestyminen ilman tukiverkkoja ja paluu maajoukkueen johtajaksi vakavan loukkaantumisen jälkeen ovat kasvattaneet Saaren kapasiteettia kohdata vaikeitakin asioita.

- Ihan pienistä vastoinkäymisistä ei itsetuntoni nykyisin huoju. Jalkapallo ja urallani kohtaamat voitot ja tappiot ovat tehneet minusta vahvemman ihmisen.