Aulis Rytkönen -rahasto

Aulis Rytkönen -rahasto

Meille on tärkeää, että jalkapallon harrastaminen on mahdollista kaikille nuorille perhetaustasta, taloudellisista syistä tai vaikkapa fyysisestä vammasta huolimatta. Siksi HJK ry:n pelaajat voivat hakea avustusta jalkapalloharrastuksen tukemiseen Aulis Rytkönen -rahaston kautta.

Vuosittain jaettavien stipendien avulla pelaaja voi saada henkilökohtaisia maksusitoumuksia seuran jäsenmaksuun tai joukkueen kuukausimaksuun. Avustusta ei voi käyttää leiri-, turnaus- tai varustemaksuihin. Avustushaku tapahtuu sähköisen Lyyti-järjestelmän kautta ja hakuajasta ilmoitetaan suoraan jäsenille.

Auta meitä huolehtimaan, että jalkapallo kuuluu myös jatkossa kaikille

Harrastaminen on tutkitusti yksi parhaista keinoista ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Jalkapallo tarjoaa turvallisen ympäristön kasvaa, opetella sosiaalisia taitoja, liikunnallista elämäntapaa sekä löytää ystäviä.

Olemme kuitenkin nähneet, miten monen perheen taloudelliset edellytykset ja laadukkaan toiminnan kustannukset ovat kulkeneet viime vuosina eri suuntiin.

Haluatko auttaa? Rahastoon voivat tehdä lahjoituksia niin yritykset kuin yksityishenkilöt. Lahjoitukset käytetään lyhentämättömänä junioreiden hyväksi.

Lahjoitusohjeet:

  1. Lahjoita haluamasi summa Aulis Rytkönen -rahaston tilille: FI37 5541 2820 0295 11, SWIFT/BIC: OKOYFIHH
  2. Tulosta halutessasi alla oleva lahjakortti, jos haluat antaa lahjoituksen aineettomana lahjana läheisellesi.

Rahaston nimikkopelaaja Aulis Rytkönen on suomalaisen jalkapallon legenda. Rytkönen pelasi Kuopion Palloseuran edustusjoukkueessa 1946-52 saavuttaen SM-hopeamitalin 1950 ja siirtyi SM-sarjakauden 1952 jälkeen Ranskaan. Hän oli ensimmäinen ammatikseen ulkomailla pelannut suomalainen. Ranskan Toulousessa pelatessaan hän sai lempinimen Monsieur Magic.

Kotimaahan palattuaan hän jatkoi uraansa HJK:ssa sekä pelaajana että valmentajana, auttaen monissa eri rooleissa muita pelaajia eteenpäin. HJK:n paidassa Rytkönen pelasi yhteensä 72 pääsarjaottelua, joissa syntyi 19 osumaa. Suomen mestaruuden Rytkönen on voittanut sinivalkoisissa vuonna 1964 pelaajana, vuonna 1978 edustusjoukkueen valmentajana ja yhteensä kymmenen kertaa naisten joukkueen kanssa.