Julkaistu

Toiminta ulkokentillä sujuu yhteistyön ansiosta

HJK:n lasten ja nuorten joukkueet ovat harjoitelleet kuluneen viikon uusimpien rajoitusten mukaisesti ainoastaan ulkotiloissa. Siirtymä tutuista halleista ulkokentille on sujunut kivuttomasti Klubin yhteishengen ansiosta.

Joukkueiden toimihenkilöt ja valmentajat sekä kaupunginosavastaavat ja valmennuspäälliköt ovat tehneet saumatonta yhteistyötä löytääkseen luoviakin ratkaisuja harjoittelun mahdollistamiseksi. Samoin joukkueet ovat nähneet muuttuneen tilanteen kaikkien seuran joukkueiden yhteisenä haasteena.

– Joukkueet yhdistivät voimansa ja pohtivat keskinäisiä vuorojakoja jokaisen pelaajan parasta ajatellen. Harjoitusvuoroja on jaettu joukkueiden kesken ja vuoroja on vaihdeltu omatoimisesti, jotta esimerkiksi nuorimmat eivät joutuisi illan myöhäisimmille harjoitusvuoroille. Ilmassa on ollut todellista klubihenkeä, seuran palvelupäällikkö Juuso Muurinen kiittää vuolaasti.

Yhteistyön ansiosta joukkueiden toimintaa on voitu jatkaa hyvinkin normaalisti, vaikka olosuhteista putosi pois kertaheitolla yli 100 viikoittaista hallituntia. Järjestelyissä on jouduttu pohtimaan monia seikkoja, mutta toimintaa on ohjannut ratkaisukeskeisyys. Esimerkiksi Malmin 2014–2015 syntyneiden joukkue vaihtoi harjoitusaikaa tehdäkseen harjoittelun pelaajille mahdollisimman helpoksi.

– Pääsimme joukkueen toimihenkilöiden kanssa luovimaan ja mietittiin salitreenin tilalle korvaavaa vuoroa. Päädyimme siihen, että haluamme treenata Malmin alueella lähellä perheitä. Emme voineet ottaa ”pihavuoroa” arki-illalle, koska valaistus koululla ei ole optimaalinen jalkapallon pelaamiseen. Tästä syystä treenaamme koulun pihalla sunnuntaina keskipäivän aikaan, Malmin kaupunginosavastaava Tatu Helenius kertoo.

Kiitosta harjoittelun jatkumisesta tulee myös vanhemmilta ja valmennukselta.

– Koen todella tärkeänä sen, että HJK:n ulkotreenit jatkuvat. Keväällä meidän perheessä ei omatoimiharjoittelu innostanut ollenkaan, mikä aiheutti kärhämää ja tuskaa. Huomasin keväällä myös sen, miten tärkeitä kaverit ja yhteishenki joukkueen kannalta ovat. Niiden ylläpito keväällä oli todella vaikeaa, kun tauko venyi niin pitkäksi, kymmenvuotiaan klubilaisen äiti Minna kertoo.

– On hyvä, että harjoituksia on pystytty järjestämään, jotta pienten lasten innostus harrastukseen säilyy. Lisäksi harjoitukset ovat tärkeitä tämän ikäisille lapsille ryhmäytymisen kannalta, Malmilla 2014–2015 syntyneitä valmentava Marko Ahola komppaa.

Ensi viikosta alkaen olosuhdepaineisiin on tiedossa pientä helpotusta, kun Helsingin kaupungin talvikauden vakiovuorot alkavat Pallokenttä 6:lla sekä Pirkkolan ja Kartanon tekonurmilla. Joukkueet voivat varata vapaita vuoroja suoraan seuran varausjärjestelmästä.

Kiitos klubilaiset yhteishengestä!