Julkaistu

HJK ry:n suositus joukkueiden matkustamisesta ja pelaajien palaamisesta harjoituksiin matkustamisen jälkeen

HJK ry:n suositus joukkueiden matkustamisesta ja pelaajien palaamisesta harjoituksiin matkustamisen jälkeen

HJK ry:n suositus joukkueille ja pelaajille on välttää edelleen tarpeetonta matkustamista.

HJK muistuttaa joukkueita, että koronavirus on edelleen suuri maailmanlaajuinen riski. Pandemian takia tilanne voi edelleen muuttua nopeasti ja ennalta-arvaamattomasti. Matkustamisen kannalta riskitekijä on myös se, että varatut lennot tai muut yhteydet voivat peruuntua äkillisesti, ja meno- tai paluumatka estyy. Matkustaminen itsessään kohottaa tartuntariskiä.

Viranomaisohjeistusten mukaisesti tarpeetonta matkustamista ulkomaille tulee välttää. Tarpeettomalla matkustamisella tarkoitetaan esimerkiksi vapaa-ajan matkoja. Näin ollen HJK:n juniorijoukkueet eivät osallistu ulkomaisiin turnauksiin kuluvan kauden aikana. Nyt meneillään oleva kausi päättyy 31.10.2020.

Epidemiatilanteen niin salliessa Suomen hallitus tarkastelee rajaliikenteen rajoituksia koskevia päätöksiä uudelleen kahden viikon kuluttua ja tekee tarvittaessa uusia päätöksiä. Rajoituksia voidaan tarvittaessa muuttaa ja palauttaa, jos epidemiatilanne paranee tai pahenee merkittävästi jossakin maassa.

Paluu harjoituksiin matkan jälkeen

Koronatartuntojen määrä on lisääntynyt viime viikon aikana. Jotta jalkapallon pelaaminen säilyy ilman lisärajoituksia, joukkuetoiminnassa tulee nyt olla äärimmäisen huolellinen ohjeiden noudattamisesta, kuten esimerkiksi käsihygieniasta, flunssaoireista sekä turvaväleistä.

Ulkomaanmatkalta palaavien pelaajien suositellaan jäävän treeneistä sivuun vähintään viikon (7 vrk) ajaksi. Omaehtoista karanteenia suositellaan kaikille Suomeen saapuville, myös niiden maiden osalta, jotka ovat vapautettu matkustusrajoituksista. Tämä täysin joukkuetoimintaa suojaavaana varotoimenpiteenä.

Lisätietoa omaehtoisesta karanteenista THL:n sivuilta