Julkaistu

HJK:n joukkuetoiminta käynnistetään porrastetusti touko-kesäkuussa

Hyvä Klubiperheen jäsen,

Valtioneuvosto on aloittanut purkamaan koronaviruksesta johtuvia rajoituksia, jonka myötä HJK:lla on ollut mahdollista aloittaa toimenpiteet joukkuetoiminnan uudelleen käynnistämiseksi. Olemme iso, yli 3000 pelaajan seura, joten joukkuetoiminta täytyy palauttaa porrastaen, jotta voimme tarjota kaikille riittävät toimintaedellytykset harjoittelun aloittamiseen.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että toukokuun aikana voimme aloittaa pienryhmäharjoittelun seuran akatemia- ja haastejoukkueiden osalta. Seuran kaupunginosajoukkueet voivat aloittaa täysimääräisen harjoittelun kesäkuun alusta, aiempien kenttävuorojen mukaisesti. Myös valmentajat palautetaan 1.6. alkaen, jotta jokainen joukkue voi aloittaa harjoittelun omien valmentajiensa johdolla. Joukkueita, joissa on yli 50 pelaaja, tulemme vielä erikseen ohjeistamaan harjoittelun aloittamisesta 1.6. alkaen. Palloliiton sarjatoiminta alkaa kesäkuussa. Lue lisää täältä >>

Vaikka myös kaupunginosatoiminnan puolella on joukkueita, joilla olisi edellytykset aloittaa pienryhmäharjoittelu turvallisesti ja riittävillä toimintaedellytyksillä, on seuran tehtävä tässä tilanteessa kantaa vastuuta sekä katsoa isoa kuvaa. Max 10 henkilön pienryhmäharjoittelun toteuttaminen tarkoittaisi yli 300 pienryhmää, yli 300 koko kentän vuoroa tunniksi tai jopa kahdeksi. Tämä yhtälö todettiin liian haastavaksi, eikä seura pystyisi takaamaan turvallista ja kontrolloitua pienryhmäharjoittelua kaikille.

HJK:n Livetreenit pyörivät koko toukokuun ajan tiistaisin ja perjantaisin klo 18-19 Klubikanavalla. Kanavalta löytyy myös paljon treenivinkkejä omatoimiseen harjoitteluun! Toimintamaksu veloitetaan toukokuun osalta vielä aiemmin ilmoitetun mukaisesti alennettuna (25 euroa). Kesäkuun alusta toiminta- ja joukkuemaksut palautuvat ennalleen. Joukkueenjohtajien on hyvä aloittaa kontaktoimaan perheitä, jotta joukkue saa käsityksen, palaavatko kaikki pelaajat mukaan toimintaan.

Olemme kaikki innoissan tulossa takaisin kentille ja joukkuetoimintaan, mutta muistetaan kuitenkin että koronavirustilanne vaatii edelleen toimenpiteitä. Mikäli aiheeseen liittyy kysyttävää, ole yhteydessä Urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkulaan.