Julkaistu

HJK:n ja VJS:n yhteistyö kantaa hedelmää

Vuodesta 2018 yhteistyötä tehneet seurat ovat sopineet, että VJS:n pelaajat Otto Hannula ja Tuomas Koponen siirtyvät edustamaan HJK:ta.

HJK:n ja VJS:n yhteistyö tähtää ensisijaisesti molempien seurojen laadun kehittämiseen, esimerkiksi valmennustoiminnassa. Tämän lisäksi seurayhteistyön keskiössä on pelaajakehitys; molemmille seuroille on tärkeää, että pelaaja pystyy kehittymään ja elämään laadukasta arkea lähellä kotia mahdollisimman pitkään.

– VJS on ollut viimeisten viiden vuoden aikana yksi pääkaupunkiseudun, ellei koko Suomen eniten kehittyneistä junioriseuroista. Meillä ei ole mitään intressiä kytätä seuran parhaita pelaajia nuoremmissa ikäluokissa. Jossain vaiheessa kuitenkin parhaille pelaajille saattaa olla kehityksen kannalta mielekkäintä siirtyä HJK:hon. Pyrimme rakentamaan yhteistyöstä luonnollisesti sellaisen, että myös VJS kokee sen näin, avaa valmennuspäällikkö Juha Valla.

– HJK:n huippu-urheiluvaihe on luonnollinen jatkumo meidän laadukkaalle pelaajapolullemme. Vaikka olo on haikea, olen erittäin tyytyväinen siihen, että kyseiset pelaajat siirtyvät eteenpäin ja nimenomaan HJK:hon. Suomen mittakaavassa kyseinen seura on varmasti kokonaisvaltaisesti paras paikka näille pelaajille tavoitella omaa unelmaansa ammattilaisuudesta. Haluan samalla kiittää HJK:ta erittäin laadukkaasta ja pelaajakeskeisestä siirtoprosessista, toteaa VJS:n valmennuspäällikkö Sebastian Söderholm.

VJS:n vuonna 2005-syntyneet pelaajat Otto Hannula ja Tuomas Koponen siirtyvät HJK:hon. U16-U19 vaiheen talenttivalmentaja Aleksi Lallin mukaan molemmilla pelaajilla on hyvät kehitysmahdollisuudet.

– Hannula on hyökkäävä pelaaja. Luonnehtisin häntä kymppimäiseksi ysiksi tai ysimäiseksi kympiksi. Otto on pallon kanssa taitava kaveri, jolla on erinomainen laukaus. Koponen on puolestaan eleetön toppari. Hän on älykäs, erittäin oikea-aikainen moderni puolustaja, jota vastaan ei ole kiva pelata. Toivotan molemmat lämpimästi tervetulleiksi Klubiin, ja odotan mielenkiinnolla työskentelyä molempien kanssa. Kiitokset myös VJS:lle erinomaisesta työstä, että ovat saaneet tuettua pelaajiaan tälle tasolle, Lalli päättää.

Vantaan Jalkapalloseura täyttää tänä vuonna 50 vuotta. VJS:n virallinen perustamispäivä on 13. joulukuuta, mutta seuralla on pitkin vuotta erilaisia juhlatapahtumia. Viikonlopun VJS-pelipäivässä HJK:ta edustivat C13, C14 ja C15-pojat, jotka kamppailivat isäntiä vastaa ELL-sarjan peleissä.