Julkaistu

HJK kiittää klubilaisia vuodesta 2020

Vuoden 2020 alkaessa HJK:ssa tunnelma oli tutun odottavainen. Alkavaan vuoteen ja tulevaan kauteen oli valmistauduttu yhdessä huolellisesti, tavoitteet ja toiveet olivat mielessä kristallin kirkkaina. Kaikki kuitenkin muuttui, kun vuodesta oli takana vasta vajaa kolmannes – monen Klubiperheen jäsenen, lapsen ja nuoren, maailma kääntyi ylösalaisin lyhyessä ajassa.

Hetkessä joukkueiden harjoittelu pysähtyi ja kentät sekä toimistot tyhjenivät. Jouduimme täysin uuteen tilanteeseen, jossa 113-vuotiaan seuran toimintaa leimasivat jatkuva epävarmuus ja lähes päivittäin muuttuvat tilanteet. Huoli pelaajista, perheistä, toimihenkilöistä ja seuran henkilöstöstä oli iso. Epävarmuus ja tietämättömyys tulevasta varjosti loputtomalta tuntuvaa ajanjaksoa.

Vuosi 2020 on ollut haasteellinen ja aiheuttanut paljon ahdistusta epävarmuudellaan. Meistä jokainen klubilainen on venynyt tämän vuoden aikana, ehkä enemmän kuin koskaan ennen, isolla sinivalkoisella sydämellä. Emme ole luovuttaneet missään vaiheessa, vaikka taistelut on käytykin tällä kertaa kenttien ulkopuolella näkymätöntä vastustajaa vastaan.

Tämän poikkeuksellisen ajanjakson aikana olemme etsineet rohkeasti uusia toimintamalleja ja mahdollisuuksia. Pelaajat ovat löytäneet uuden motivaation omatoimiseen harjoitteluun, vaikka se tapahtui välillä jopa kotona olohuoneessa tai eteisen käytävällä. Vanhemmat ovat toimineet niin kotivalmentajina kuin opettajinakin.

Joukkueenjohtajat ja valmentajat ovat laittaneet kaiken luovuutensa peliin pitääkseen pelaajat rakkaan harrastuksen parissa ja joukkueet toimintakykyisenä. Seuran henkilöstö joutui lomautusten keskellä etsimään uusia toimintamalleja lyhyessä ajassa ja päivittäinen tuki vaihtui digiloikan saattelemana etävalmennuksiin, live-striimeihin, videokokouksia. Jokaisen klubilaisen venyminen ja auttaminen näkyy.

HJK:n toiminta ei missään vaiheessa pysähtynyt täysin. Pelaajamäärät eivät laskeneet ja lähes 3 500 lasta ja nuorta on saanut harrastaa, tavata pelikavereitaan sekä tavoitella unelmiaan tämänkin poikkeuksellisen vuoden aikana. HJK:n iltapäiväkerho on tarjonnut turvallisen paikan yli 600 lapselle. Sadat valmentajat ja ohjaajat ovat saaneet toteuttaa intohimoaan. Voitimme useat tyttöjen ja poikien sarjat, nuorten maajoukkuepelaajien määrä nousi yli 60 pelaajaan ja pelaajia siirtyi kansainvälisille kentille vielä isompiin seuroihin. Vuoden aikana on tapahtunut myös paljon hyviä ja hienoja asioita.

Vaikka tulevaa vuotta varjostaa yhä epävarmuus sekä epätietoisuus tulevaisuudesta, lähdemme vuoteen päättäväisinä ja entistä vahvempina. Olemme oppineet toimimaan tämän vaikean sekä poikkeuksellisen tilanteen kanssa, ja uskomme vahvasti terveellisempään tulevaisuuteen. Ensi vuonna on myös lupa odottaa yhteisöllisempää toimintaa ja enemmän avointa vuorovaikutusta.

Tämä poikkeuksellinen vuosi lähenee loppuaan. HJK kiittää jokaista klubilaista vuoden aikana osoittamastaan klubihengestä sekä toivottaa hyvää joulua ja futisrikasta uutta vuotta 2021.