Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Julkaistu

HJK-junioreiden menestysviikonloppu

HJK:n junioreiden hienosti sujunut kausi huipentui viikonloppuna poikkeukselliseen menestykseen; seuran poikien ja tyttöjen eri-ikäisten Akatemiat saavuttivat omissa ikäluokissaan epävirallisissa Suomen mestaruuskisoissa kaksi Suomen mestaruutta sekä yhdet pronssimitalit. Lisäksi poikien 2007-syntyneiden ikäluokka voitti Tanskassa suurseura Bröndbyn järjestämän junioriturnauksen. Jopa Klubin menestyksekkäässä junnufutishistoriassa viikonlopun mitalisade on poikkeuksellinen.

Voittoisan sarjan aloitti poikien 2004-syntyneiden ikäryhmä, joka kukisti Mikkelissä pidetyn turnauksen finaalissa ikäluokan perinteisen kilpakumppanin KäPan niukasti 1–0. Nämä kaksi helsinkiläisjoukkuetta ovat hallinneet ikäluokan lopputurnauksia suvereenisti, sillä tämä oli jo kolmas peräkkäinen kerta, kun samat joukkueet kohtaavat lopputurnauksen finaalissa. Vaikka loppuottelu oli tiukka, muuten klubilaiset olivat varsin ylivoimaisia; joukkue ei päästänyt koko turnauksen aikana yhtään osumaa omaan maaliin, vastustaja sen sijaan sai käydä hakemassa pallon omasta verkostaan 20 kertaa. HJK:n vastuuvalmentaja Tuomas Rantanen kiteytti joukkueen menestysreseptin:

– Meidän turnauksemme oli palkinto pitkäjänteisestä työstä. Me emme ylisuorittaneet vaan pelasimme omalla hyvällä tasollamme. Pojista näkyi, että he halusivat turnauksessa kruunata koko kauden laadukkaan aherruksen. Konkreettisesti asenne näkyi puolustuspelaamisessamme; me emme päästäneet koko turnauksessa yhtään maalia. Se luo vahvan pohjan menestykselle.

Viikonlopun toisesta raitapaitojen mestaruudesta vastasivat vuonna 2005 syntyneiden tyttöjen joukkue. Eerikkilässä järjestetyn turnauksen loppuottelussa klubilaiset kukistivat PKKU:n tylysti 6–0. Mainittakoon, että HJK osallistui myös turnauksen järjestämiseen. Kiitokset kaikille taustoissa mukana olleille. Klubilaisten esitys oli tässä ikäluokassa ainakin numeroiden valossa viikonlopun murskaavin; joukkueen maaliero turnauksessa oli 27–2. HJK:n valmennuspäällikkö Joonas Sarelius oli syystäkin tyytyväinen, sillä nollaviitosten voitto oli jo kauden toinen tyttöjen Suomen mestaruus Klubille. Edellisenä viikonloppuna myös vuotta vanhemmat olivat tuoneet pytyn Telia 5G Arenalle.

– Haluan korostaa, että nämä menestykset eivät ole seurausta viikon tai muutaman kuukauden projektista. Tämä kaikki on edellyttänyt pitkäjänteistä ja laadukasta työtä, jota HJK:ssa on nyt tehty useamman vuoden ajan. Kuten tuloksetkin kertovat, suunta on oikea. Emme kuitenkaan halua jäädä lepäämään laakereillamme; meillä on selkeät suunnitelmat, joilla me pystymme tehostamaan pelaajakehitystämme vielä entisestäänkin, Sarelius kertoo.

Klubin 2006 syntyneet pojat puolestaan toivat tuliaisinaan Vantaalla pidetystä lopputurnauksesta pronssiset mitalit. Tällä kertaa raitapaitojen ”kohtaloksi” muodostuivat rangaistuspotkut; välierässä KuPSia vastaan kuopiolaiset ottivat loppuottelupaikan 4–2 voitolla rangaistuspotkukilpailussa, kun varsinainen peliaika oli päättynyt 1–1. Lohdutuksena klubilaiset ottivat pronssipelissä voiton rp.-kisassa Järvenpään Palloseurasta samoin lukemin.