Kentät ja vuorojen osto

Suurin osa Helsingin jalkapallokentistä on kaupungin Liikuntaviraston alaisuudessa, näiden kenttien haku tapahtuu keskitetysti seuran toimesta keväällä ja syksyllä. Liikuntaviraston alaisten sisäharjoituspaikkojen ja Opetusviraston hallinnoimien koulun salien keskitetty haku tapahtuu huhtikuussa ja päätökset saaduista sisävuoroista saadaan elokuun aikana.

HJK ry jakaa vuorot joukkueille kaksi kertaa vuodessa. Talvikausi alkaa marraskuun 1.päivä ja päättyy huhtikuun viimeinen päivä. Kesäkausi alkaa toukokuun 1.päivä ja päättyy lokakuun loppuun. Seura jakaa vuorot keskitetysti vuorojenvarausjärjestelmän kautta josta joukkeet pystyvät hallitsemaan omia vuorojaan.

Yksityisiltä sektoreilta joukkueet voivat anoa vuoroja käyttöönsä omakustanteisesti. Näitä vuoroja vuorojenvarausjärjestelmään ei syötetä.

Talvikaudella jokaisella kentällä on pakkasrajat (kenttäkohtaiset pakkasrajat pystyt näkemään kenttä tiedoista sivun vasemmasta laidasta). Mikäli pakkasraja kentällä ylittyy niin joukkueilta ei peritä kenttävuorosta maksua. Sama pätee myös lumisateeseen. Mikäli kentän rajoja ei pysty erottamaan lumisateen vuoksi joukkueilta ei tässä tapauksessa peritä kenttämaksua. 

HJK ry:n joukkueet pystyvät näkemään kaikki perutut vuorot keskitetysti vuorojenvarausjärjestelmästä.