Vinkkejä koulunkäyntiin

Harjoitukset ja ottelut saattavat mennä usein päällekäin kokeisiin lukemisen kanssa. Tilanne on kiusallinen, mutta siihenkin löytyy ratkaisuja.

1. Keskity koulun oppitunneilla opiskeluun, jotta olet aina valmiina mahdollisia yllättäen tulevia kokeita varten.

2. Kun olet oppitunneilla keskittynyt opiskeluun läksyjen tekeminen ja kokeisiin lukeminen sujuu huomattavasti helpommin. Jos et ole keskittynyt oppitunneilla opetettavaan asiaan, joudut tekemään valtavan työn kotona ilman opettajan apua oppiaksesi käsitellyt asiat.

3. Ole tietoinen siitä, mitä lähiviikkoina tulee tapahtumaan, milloin sinulla on kokeita, milloin harojoitukset ja milloin pelejä?

4. Kun olet tietoinen tulevista tapahtumista, voit suunnitella koulunkäyntisi ja harrastuksesi yhteensovittamista. Kokeisiin ei aina tarvitse lukea edellisenä ilta, vaan voit aloittaa lukemisen jo useampia päiviä aikaisemmin (tässäkin helpottaa se, että olet keskittynyt oppitunneilla käsiteltyihin asioihin). Näin varmistat ensinnäkin paremman tuloksen oppiaineesi kokeessa, sekä mahdollistat osallistumisen harrastukseen.

5. Läksyt ja kokeisiin lukeminen kannattaa huolehtia ennen harjoituksia tai pelejä, tapahtumien jälkeen saatat helposti unohtaa ne tai olet niin väsynyt ettet enää jaksa keskittyä kunnolla.

6. Muista, että koulu on tärkeä asia, ja hyvä ja vastuullinen peluri on vastuullinen myös koulutehtävistään.