3-6 vuotiaiden Futiskoulut

Futiskoulujen aikataulut ja ilmoittautumislinkin löydät klikkaamalla tästä.

 

HJK:n futiskouluihin otetaan mukaan 3-6 -vuotiaita tyttöjä ja poikia. 


Lapset voivat aloittaa futikseen tutustumisen HJK:ssa 3-vuotiaasta alkaen. HJK järjestää lapsille futiskoulutoimintaa ympärivuotisesti. Talvikauden (syyskuusta toukokuuhun) harjoittelemme koulujen saleissa.

Toimintaa on Herttoniemessä, Arabianrannassa/Kalastamassa, Kannelmäessä, Lauttasaaressa/Ruoholahdessa, Meilahdessa, Malmilla ja Munkkiniemessä.   

Futiskoulussa lapset oppivat monipuolisesti liikunnan perustaitoja: juoksua, hyppyjä, tasapainonhallintaa, väistämistä, heittämistä ja pallon käsittelyä. Nämä perustaidot ovat lajin oppimisen perusta. Toiminta etenee oman kehon hallinnan kautta perusliikkeisiin. Liikkumisen kautta lapsi oivaltaa mm. erilaisia suuntia, tasoja, muotoja sekä voiman käytön hallintaa.

Futiskoulun ohjelma tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Tunnit on rakennettu huomioiden lapsen kehityksen tärkeät alueet kussakin ikävaiheessa. Ohjaajat ovat koulutettuja huomioimaan myös kunkin lapsen yksilöllinen kehitysvaihe. Näin taataan, että jokainen lapsi kokee onnistumisen elämyksiä omassa suorituksessaan. Ryhmässä liikkuminen ja kaverin kannustaminen ovat jalkapallokoulussa tärkeitä.

Futiskoulutoimintaa järjestetään pääsääntöisesti 3-6 -vuotiaille lapsille. Tämän jälkeen harrastusta voi jatkaa HJK:n kaupunginosajoukkueissa.             -> HJK:n nuorimpien ikäluokkien joukkueet

Lisätietoa lasten futiskoulutoiminnasta Noora Mikolalta, noora.mikola(a)hjk.fi.