Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksia moniin Koronavirus-tilanteessa askarruttaviin kysymyksiin. Ohjeistuksia päivitetään, kun uusia kysymyksiä tai tietoa ilmaantuu. Päivitetty 7.5.2020.

Yleistä

 • Milloin joukkuetoiminta jatkuu taas?

  Seuran joukkueet voivat aloittaa harjoittelun 1.6. alkaen.

 • Milloin sarjat käynnistyvät?

  Nuorten valtakunnallisten ja kaikkien alueellisten sarjojen toiminta käynnistyy kesäkuussa. Lue lisää >>

 • Mitä sopeuttamistoimenpiteitä henkilöstöön on kohdistettu?

  Laadukkaan harrastus- ja kilpatoiminnan sekä iltapäivätoiminnan tuottamiseksi HJK ry työllistää kuukausittain lähes 250 henkilöä. Poikkeusoloista johtuvat, työntekijäkohtaiset sopeutustoimenpiteet ovat riippuneet työtehtävistä sekä työsopimuksen muodosta ja kestosta. HJK on ollut pakotettu lomauttamaan valtaosan henkilöistä seuran toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi. Tämän lisäksi seurassa toimivan lähes 200 määräaikaisen työntekijän palkanmaksu on keskeytynyt toistaiseksi.

 • Haluan tukea seuraa vaikeina aikoina, miten tämä onnistuu?

  Yksi tukemisen muoto on kannatusjäsenyyden hankkiminen. Liittymällä HJK ry:n kannatusjäseneksi, tuet lasten ja nuorten mahdollisuutta harrastaa. Kannatusjäsenyys maksaa 40 euroa / vuosi. Liity täältä >>

Talous ja maksut

 • Pitääkö harrastamisesta maksaa, vaikka joukkueella ei ole toimintaa poikkeusaikana?

  Kyllä, toimintamaksu on seurallemme välttämätön tulonlähde. Poikkeustilan aikana kaikilta pelaajilta veloitetaan selvästi alennettua toimintamaksua, jonka suuruus on 25 euroa kuukaudessa. Toiminta- ja joukkuemaksut palautuvat kesäkuun alusta ennalleen.

 • Mihin tarkoitukseen seura kerää toimintamaksua?

  Toimintamaksulla katetaan seuran kiinteät kulut, joihin poikkeustila ei vaikuta. Näitä ovat muun muassa seuran järjestelmistä aiheutuvat kulut, tila- ja kiinteistökulut, vakuutusmaksut ja etävalmennuksista vastaavien henkilöiden palkkakulut. Toimintamaksun suuruus on laskettu sen mukaan, että saamme HJK ry:n ei-sopeutettavissa olevat ja käynnissä pidettävien toimintojen kulut sekä peruuntuvien tapahtumien tuottojen menetykset katettua. Emme missään nimessä ole keräämässä maksuilla mitään ylimääräistä. Maksu on mitoitettu niin, että HJK ry selviää velvoitteistaan poikkeustilanteessa. Seuran toiminnan loppuminen epidemian seurauksena ei ole meille vaihtoehto.

 • Laskuttaako joukkue toimintamaksua pelaajilta?

  Ei laskuta. Mikäli joukkue on laskattanut toimintamaksua etukäteen usemman kuukauden ajalta, niin kyiseset maksut odottavat joukkueen tilillä, kunnes toiminta palautuu. Joukkueelle ennakkoon maksettuja maksuja ei tarvitse palauttaa, vaan ne kohdennetaan joukkueen toimintaan, kun toimintauko päättyy.

 • Laskutetaanko joukkueilta toimintamaksun lisäksi valmennuksesta tai kenttävuoroista huhtikuusta eteenpäin?

  Ei. Toimintamaksu on ainoa maksu, jonka pelaajat maksavat suoraan seuralle poikkeustilan aikana. Huom! Poikkeuksena aikaisemmin keväältä aiheutuneet kulut, kuten Taitokoulu tai varusteet voidaan laskuttaa myös poikkeustilan aikana.

 • Pitääkö jäsenmaksu maksaa, vaikka toiminta on keskeytetty?

  Kyllä. Seuran jäsenmaksu on koko vuodelle jakautuva maksu (1.1.-31.12.), jolla mahdollistetaan muun muassa päätoimiset työntekijät, valmentajien koulutukset ja valmentajakerhot ympäri vuoden, toimihenkilöiden koulutukset sekä kokoustilat joukkueille. Seurassa pelaaminen ja harjoitteleminen edellyttää jäsenmaksun maksamisen.

Harjoittelu ja terveys

 • Miksi kaikki joukkueet eivät pääse vielä harjoittelemaan?

  Joukkuetoiminta palautetaan porrastaen, jotta voimme tarjota kaikille riittävät toimintaedellytykset harjoittelun aloittamiseen, noudattaen samalla viranomaisten ohjeistuksia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että toukokuun aikana pienryhmäharjoittelun aloittavat akatemia- ja haastejoukkueet. Seuran kaupunginosajoukkueet voivat aloittaa täysimääräisen harjoittelun 1.6. alkaen. HJK tarjoaa toukokuun ajan tiistaisin ja perjantaisin livetreenit, joihin pelaajat voivat osallistua.

 • Oloni on ollut vähän puolikuntoinen, voinko silti harjoitella?

  Omaa terveyttä sekä kehon tuntemuksia kannattaa seurata tällä hetkellä erityisen hyvin. Älä siis harjoittele jos olet kipeä. Voit sairastaa koronavirusta, vaikka et oireilisi. Tästä syystä harjoittelun laadun ja määrän kanssa tulee nyt olla todella tarkka. Kipeänä harjoittelusta, vaikka olisit oireeton, voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Pyri mittaamaan ruumiinlämpö kaksi kertaa päivässä, vaikka olisit oireeton – nouseva ruumiinlämpö voi kertoa jostain tulevasta taudista. Huolehdi siitä, että juot riittävästi nesteitä. Jos olet ollut kipeänä, anna itsellesi tarpeeksi terveitä päiviä ennen harjoittelun aloittamista. Muista aloittaa harjoittelu kevyesti. Ensimmäinen terve päivä ei tarkoita ensimmäistä harjoituspäivää!

 • Lapseni ei ole saanut omatoimiharjoittelun ohjeita, kehen voin ottaa yhteyttä?

  Voit olla tarvittessa yhteydessä seuran urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkulaan (miika.takkula@hjk.fi), joka voi tarvittessa lähettää harjoitteita. Omatoimisten harjoitusten pitäisi tulla jokaiselle pelaajan vanhemmalle/pelaajalle joukkueenjohtajan tai valmennuspäällikön toimesta.

Olosuhteet ja kentät

 • Voivatko klubilaiset tehdä omatoimista harjoittelua jalkapallokentillä?

  Pyrimme estämään myös seurana koronavirusepidemian leviämisen ja noudatamme THL:n sekä valtiovallan ohjeita välttää sosiaalisia kontakteja ja tapaamisia. Omatoimisessa harjoittelussa sekä liikunnassa tulee muistaa Suomen hallituksen antamat ohjeet, eli välttää lähikontakteja ja kokoontumisia ryhmissä.

 • Näin kentällä ison joukon klubilaisia nuoria pelaamassa, miksi seura ei tee mitään?

  HJK ry on keskeyttänyt 13.3. kaiken harjoitus- ja pelitoimintansa, joten kentillä tapahtuva toiminta ei ole seuran järjestämää. Lasten ja nuorten toiminta vapaa-ajalla on vanhempien vastuulla, eikä seuralla ei ole valtuuksia puuttua tähän.