Tyttöjen Akatemia- ja edustusjoukkueetAkatemia- ja edustusjoukkueet

HJK:n tyttöpuolella on edustusjoukkueet TE10-TB ikäluokissa.

Edustusjoukkueet ovat ns. kilpajoukkueita, jotka tarjoavat motivoituneimmille pelaajille paikan kehittyä optimaalisesti. Kilpajoukkueissa peliaika ei jakaannu tasaisesti per peli ja jokaisen pelaajan kohdalla seurataan jatkuvasti, onko ikäluokan edustusjoukkue pelaajalle oikea taso ja paikka.

Ensimmäinen edustusjoukkue perustetaan TE10-ikäluokalle ja se koostuu pääasiassa HJK:n kaupunginosajoukkueiden pelaajista. Edustusjoukkueiden pelaajamäärä on kaikissa ikäluokissa noin 20 ja joukkueet tekevät tiivistä yhteistyötä City- ja kaupunginosajoukkueiden kanssa.

Yhteistyö takaa myös jokaiselle kaupunginosapelaajalle omantasoisensa paikan harrastaa jalkapalloa ja nousta pelaajan halun ja kehittymisen mukaan myöhemmin edustusjoukkueeseen mukaan.

Ikäluokissa TC15 ja TBSM HJK:lla on tytöille Akatemiajoukkueet, joissa tavoitteena on tehostaa entisestään pelaajakehitystä ja tarjota huipulle tähtääville pelaajille polku huipulle. Akatemiajoukkueet tekevät tiivistä yhteistyötä myös Naisten Liigan joukkueen sekä Kakkosessa pelaavan N2-joukkueen kanssa.

Yhteistyö kaupunginosajoukkueiden kanssa

Kaksitasoisessa järjestelmässä HJK pyrkii ensisijaisesti siihen, että se tarjoaa jokaiselle pelaajalle oman tasoisensa paikan harrastaa jalkapalloa. Tästä syystä HJK:ssa on kaikista kehittyneimmille ja motivoituneimmille tytöille edustusjoukkuetoimintaa sekä haaste- ja harrastetasoisille kaupunginosatoimintaa.

Nuorin edustusjoukkue perustetaan aina E10-ikäluokalle. Mukaan joukkueeseen otetaan lähtökohtaisesti 15-20 pelaajaa. Tämä pitää edelleen myös kaupunginosajoukkueet kilpailukykyisinä, niin urheilullisesti kuin pelaajamäärän suhteen.

Kahdessa nuorimmassa ikäluokassa (E10-E11) kaupunginosien ja edustusjoukkueen yhteistyö on muutenkin asteen tiiviimpää kuin vanhemmissa ikäluokissa. E10-E11-ikäluokissa yhteistyö tarkoittaa kaupunginosien edistyneempien pelaajien harjoittelua edustusjoukkueen mukana erikseen sovittavalla viikkomäärällä sekä edustusjoukkueen pelaajien pelaaminen kaupunginosien mukana tyttöjen piirisarjassa. Kaikki tämä tähtää yksittäisen pelaajan kehittymiseen, ei joukkuemenestykseen.

Vanhemmissa ikäluokissa D12-C15 yhteistyötä tehdään edelleen, mutta hieman matalammalla profiililla. Näissä ikäluokissa on tärkeää turvata jokaiselle pelaajalle peliaika ja mikäli edustusjoukkueessa pelaaja ei saa riittävästi peliaikaa, on hänellä edelleen mahdollisuus saada peliaikaa kaupunginosajoukkueessa. Tässäkin mallissa haetaan yksittäisen pelaajan kehittymistä, ei kaupunginosajoukkueelle parempaa sarjasijoitusta. 

D12-C15 ikäluokissa pelaajan on edelleen mahdollista nousta kaupunginosajoukkueesta edustusjoukkueeseen, mutta vain poikkeustapauksissa pelaajalle tarjotaan oman kaupunginosatoiminnan lisäksi lisäharjoittelua edustusjoukkueen mukana kuten E10-E11 ikäluokissa.

Lisätietoja tyttöjen edustusjoukkueista:

Valmennuspäällikkö Joonas Sarelius
joonas.sarelius@hjk.fi
p. 050 567 9000