Riina Ruska ja Ville Sallinen HJK:n kesäkuun vapaaehtoistoimijat

10.7.2018

Riina Ruska
Ville Sallinen

HJK:n kesäkuun vapaaehtoistoimijoina on palkittu Riina Ruska ja Ville Sallinen. HJK ry:n pääyhteistyökumppani Kultajousi palkitsi heidät arvokkaasta työstään upeilla kelloilla.

Ruska toimii tällä hetkellä HJK East B Sinisen joukkueenjohtajana ja East 05:n huoltajana sekä pelaa itse aikuisten harrastejoukkue Socruissa. Ruska toimii yhteisössään jatkuvasti aktiivisena tekijänä ja oli muun muassa isossa roolissa toukokuun lopussa pelatun HJK East-turnauksen järjestelyissä.

- Tämä on Itselleni rakas harrastus. Musta on mageeta, että voin omalla toiminnallani auttaa nuoria pysymään fudiskentällä toisenlaisten houkutusten sijaan. Lähtökohdat harrastamiseen eivät kaikissa perheissä ole samalla tasolla, mutta omalla vapaaehtoistoiminnallani pystyn vaikuttamaan siihen, että harrastamisen kustannukset pysyvät matalina, Ruska sanoo.

- Olen ollut vanhemman poikani joukkueen mukana siitä lähtien, kun pojat 6-vuotiaina aloittivat ja nyt tulee kymmenen vuotta täyteen. Pelaajat ovat jo kuin omia poikia, vaikka toki uusiakin on matkalla liittynyt mukaan, Ruska kuvailee.

Ville Sallinen puolestaan on HJK:n kehitysvammaisten joukkueen, HJK Specialin pitkäaikainen valmentaja. Sallinen oli mukana järjestämässä toukokuun lopussa Pallosankarit-tapahtumaa, missä erityistä tukea tarvitsevilla lapsille esiteltiin harrastamisen mahdollisuuksia. Sallinen toimii myös HJK:n uuden 8-15-vuotiaiden erityisryhmäjoukkueen valmentajana. 

- Lajina jalkapallo on minulle rakas ja seurana HJK on ollut tärkeällä sijalla elämässäni jo pitkään. Lisäksi haluan tukea erityisryhmien asioiden edistämistä ja olla luomassa heille mielekkäitä harrastusmahdollisuuksia, Sallinen kertoo ja jatkaa.

- Viikoittain on kiva käydä treeneissä, tästä tulee hyvä mieli ja ihmiset, joiden kanssa toimin ovat hauskoja, motivoivia ja joukkue on minulle tärkeä yhteisö, johon on upea kuulua.

HJK palkitsee kesäkuusta alkaen kuukausittain kaksi vapaaehtoistoimijaa. Tämän mahdollistaa HJK ry:n yhteistyökumppani Kultajousi Oy. 

- Yli 600 vapaaehtoista toimihenkilöä ovat seuramme arvokkain voimavara. Ilman heitä tämä ei toimisi. Äärimmäisen lämmin kiitos paitsi Riinalle ja Villelle, kaikille vapaaehtoisillemme. Valtava kiitos myös Kultajouselle upeasta eleestä, toiminnanjohtaja Timo Muurinen kiittää.