HJK yhdistää nuoret ja futiksen

16.2.2017

Hyvää seuraa –hanke on hyvässä vauhdissa. HJK:n yhteistyö Stadin ammattiopiston kanssa starttasi tammikuun lopussa tapahtumapäivällä.

- Päivä oli oikein onnistunut. Noin sata nuorta osallistui tapahtumaan ja tutustui mahdollisuuksiin, HJK:n koordinaattori Sonia Quiat kertoo.

Nuoret halutaan tavoittaa jalkapallon avulla ja saada mukaan seuratoimintaan.

- Nopeustutka ja pienpelit olivat päivän hittilajit. Pöytäfutis toimi myös erinomaisesti, Quiat jatkaa.

Musiikki rytmitti tunnelmaa, kun ohjaajat pitivät pelit pyörimässä ja HJK:n Hyvää seuraa -koordinaattorit Quiat ja Mikko Siikavesi kontaktoivat nuoria ja kertoivat heille monista mahdollisuuksista seuratoiminnassa.

- Nuoret nauttivat rennosta lähestymistavasta. Vastaanotto oli myönteinen ja yhteistyö koulun kanssa sujui mainiosti, Quiat kuvailee.

Tapahtumassa jaettiin tietoa alkavasta ”futistiistaista”. Tiistaisin Sturenkadun toimipisteellä on nuorille tarjolla matalankynnyksen harrastefutistoimintaa.

Lisätietoja:

HJK Hyvää seuraa -koordinaattorit:
Sonia Quiat, sonia.quiat@hjk.fi
Mikko Siikavesi, mikko.siikavesi@hjk.fi
puh. 040 544 6261

HJK on yhtenä osatoteuttajana Suomen Palloliiton ja Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry:n  koordinoimassa ja Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) rahoittamassa kaksivuotisessa Hyvää seuraa – nuorten osallistaminen seuratoimintaan -hankkeessa.

Jalkapalloseurat käynnistävät matalan kynnyksen harrastejalkapallotoiminnan 16-20-vuotiaille ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville nuorille. Lisäksi nuoret koulutetaan ja osallistetaan seuran tapahtumajärjestelyihin vapaaehtoistoimijoiksi tekemään, kokemaan, oppimaan ja vaikuttamaan.

Tavoitteena on edistää nuorten hyvinvointia ja elämänhallintataitoja, opiskelumotivaatiota sekä vahvistaa työelämätaitoja.
 
Hanke käynnistyi lokakuun alussa ja on osa Palloliiton suomalaisen jalkapallon ja futsalin toimintastrategian 2016-2020 ”elinvoimainen seura” -valintaa sekä pääsarjaseurojen kasvupaketti -kehitysohjelma