Klubille kauden toinen tappio Åland Unitedin vieraana

8.7.2018

Klubi lähti Ahvenanmaalle sarjakärjessä ja edessä olikin mielenkiintoinen kärkikamppailu, sillä Åland United oli sarjataulukossa kolme pistettä HJK:n perässä.

Hyvästä valmistautumisesta huolimatta kotijoukkue otti ensimmäisellä jaksolla ottelun vahvasti hallintaansa ja vyörytti hyökkäyksiään tehokkaasti. Sanna Porali osui ensimmäisen kerran 14. minuutin kohdalla ja ja Jenny Danielsson viimeisteli toisen 23. minuutin kohdalla. 

- Alku oli tosi vaikea, ja peli pyöri meidän alueella. ÅU riisti pallot nopeasti ja toimitti ne nopeasti myös ylös sekä pystyi luomaan ylivoimia meidän puolustukseen, päävalmentaja Joonas Rantanen kertoi. 

HJK:n kavennuksen teki Linda Ruutu 43. minuutin kohdalla. 

- Kavennus tuli hyvään aikaan ennen taukoa. Pelin kulku muuttuikin toisella jaksolla, ja pidimme palloa pääosin ÅU:n puoliskolla. Teimme myös laadukkaita riistoja, mutta ÅU puolusti matalalla, ja heidän puolustuksensa murtaminen oli vaikeaa.

- Saimme luotua painetta, mutta se ei riittänyt. ÅU pääsi ansaitusti johtoasemaan ja onnistui pitämään sen. Joukkueemme teki tuloksesta huolimatta jälleen ison määrän töitä, ja se työteliäs ilme on syytä säilyttää tulevissakin peleissä, Rantanen totesi.

- Niin se on, että joka jengi kohtaa kauden aikana vaikeamman jakson. Pointti on nyt se, kuinka lyhyenä pystymme tämän omamme pitämään, päävalmentaja viittasi myös edelliseen TiPS-otteluun, missä Klubi jäi tasapeliin.  

- Kärki on sarjassa tasainen, ja tämä peli pitää käydä läpi ja analysoida, mutta ne pisteet ovat nyt menneet ja voimme vaikuttaa vain tuleviin asioihin, Rantanen pohti. 

Tappiolla Klubi valahti sarjataulukossa toiseksi ja Åland United otti piikkipaikan maalieron turvin. Kolmantena oleva PK-35 Vantaa on pisteen kärkikaksikkoa perässä ja neljäntenä oleva FC Honka kahden pisteen päässä kärjestä. 

- Pettymys tämä oli, mutta liian pitkään ei kannata surkutella. Teemme ensi viikosta hyvän treeniviikon ja valmistautuminen tuleviin peleihin alkaa.

Åland United – HJK  2-1 (2-1)
Sanna Porali 14’, Jenny Danielsson 23’  - Linda Ruutu 43’

Kokoonpano:

Meriluoto Minna
Roth Maaria >> Emilia Ukkonen 86’
Hirvonen Maiju
Ruutu Linda
Ojanperä Hanne
Hakala Vilma
Sainio Essi >> Annika Huhta 60’
Naumanen Katarina >> Elina Myllymäki 66’
Saari Maija
Summanen Eveliina
Ruohomaa Hanna