Tervemenoa saarelle – Klubi kohtaa kärkikamppailussa Åland Unitedin

6.7.2018

Naisten Liiga palaa sarjatauolta ja piikkipaikalla upeasti etenevä HJK matkaa lauantaina Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Asetelma otteluun on äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä ÅU on sarjakakkonen ja kolme pistettä HJK:n perässä.

- Ottelu on tärkeä, mutta siinä mielessä samalla viivalla muiden kanssa, että kolme pistettä on jaossa tästäkin, ja niitä lähdemme hakemaan, HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen toteaa. 

- ÅU on pelannut kaikin puolin hyvin tähän mennessä ja on yksi sarjan organisoituneimmista joukkueista, mikä näkyy sarjasijoituksessa, Rantanen toteaa vastustajasta.

- Meillä on hyvät asetelmat lähteä vieraaksi saarelle, sillä lyhyen omatoimisen jakson jälkeen olemme harjoitelleen hyvin, joukkue on energinen ja terveystilanne hyvä. 

HJK:n edellinen kohtaaminen Helsingissä huhtikuun puolivälissä ÅU:ta vastaan oli Klubin kannalta kaksijakoinen. HJK voitti ottelun 2-1 Hanna Ruohomaan ja Vilma Hakalan ensimmäisen jakson maaleilla, mutta toisella jaksolla kotijoukkue oli pinteessä. 

- Olemme tutkineet ÅU:n pelaamista kauden edetessä kuin myös kerranneet edellisen kohtaamisen tapahtumia. Ottelusta tulee varmuudella taktisesti mielenkiintoinen, Rantanen ennakoi.

- ÅU on pelannut samalla ryhmityksellä jokaisen ottelunsa tähän mennessä, mutta olemme valmistautuneet huolellisesti erilaisiin mahdollisuuksiin. Hyökkäyspäähän meillä on paljon vaihtoehtoja, ja odotan, että pystymme olemaan vaarallisia ja luomaan maalintekopaikkoja riittävän määrän. 

Klubilla on myös tuoreita pelaajauutisia, sillä maalivahti Jenni Aarniva (University of West Alabama) on mukana HJK:n vahvuudessa loppukesän ajan.  HJK-puolustaja Eerika Hämäläinen puolestaan edustaa lainasopimuksella Tikkurilan Palloseuraa elokuun loppuun asti. 

Huomioi Åland Unitedista

Joukkue on todella organisoitunut etenkin puolustussuuntaan ja pelaa 5-3-2-muodossa. Heidän prässinsä on usein matala tai puolikorkea, ja sen taso HJK:ta vastaan tulee olemaan mielenkiintoista nähdä. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä suurempi osa ÅU:n maaleista on syntynyt vastahyökkäyksistä tai erikoistilanteista. 

Huomioi HJK:sta

HJK haluaa täyttää kentän läpi ottelun järkevästi. Kenttätasapainon pitää säilyä, jotta puolustusvalmius on korkea. Klubi ei myöskään tahdo sortua pallonmenetyksiin vaara-alueilla. 

Klubilla on tarkka suunnitelma pallon liikuttelusta, jotta ÅU:n mahdollinen matala blokki saadaan murrettua. Yhtä lailla HJK on valmistautunut siihen, että hetkissä ilman palloa joukkue puolustaa kollektiivina ja pystyy vaihtamaan prässitasoaan pelin aikana.