Otteluennakko: Klubille vieraita Tikkurilasta – HJK:n tavoitteena hyökätä kiireettömästi

20.6.2018

HJK kohtaa torstaina 21. kesäkuuta kotistadionillaan Telia 5G Areenalla Tikkurilan Palloseuran.

HJK on pelannut liigassa yksitoista ottelua ennen TiPS:n kohtaamista ja johtaa sarjaa neljän pisteen erolla ennen FC Honkaa. Klubi on hävinnyt kaudella ainoastaan yhden ottelun ja pelannut yhden tasapelin, molemmat Honkaa vastaan.

- Meillä on tietysti voitto tavoitteena ennen alkavaa sarjataukoa, minkä jälkeen voimme jäädä hyvillä mielin pienelle breikille. Meillä on viime sunnuntailta Ilvestä vastaan hyvä voitettu peli alla, ja siitä olemme poimineet onnistumiset mukaan tämän viikon valmistautumiseen, päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo.

Ilves-peli Tampereella oli kokonaisuudessaan HJK:lta laadukas esitys.

- Hyökkäyspeli kaikkinensa Ilvestä vastaan oli aiempia pelejämme parempaa. Kun jatkamme samalla tasolla, saamme TiPSiä vastaan tarvittavat maalintekopaikat luotua. Tavoitteemme puolustuspelissä on tiiviit ja järkevät etäisyydet sekä hyvä kenttätasapaino. Prässillä ohjaamme TiPS:n pelin ennakolta sovituille alueille, missä riistoihin sitten pyrimme, Rantanen kertoo.

HJK:n edellinen kohtaaminen TiPS:n kanssa (1.6.) on tuoreessa muistissa. Tikkurilassa Klubi onnistui maalinteossa vasta lisäajalla, kun Vilma Hakala viimeisteli 1-0-vierasvoiton. 

- Tuolloin pelasimme vaatimattoman ensimmäisen jakson, ja totta kai haluamme parantaa otteitamme. Joukkue on osoittanut jälleen tällä viikolla erinomaista asennetta ja on valmiina antamaan kaikkensa kotiyleisön edessä, Rantanen vakuuttaa.

- Joukkueen terveystilanne on hyvä, ja pääsemme valitsemaan kokoonpanoa hyvistä lähtökohdista. Pelipaikoille löytyy erilaisia vaihtoehtoja, mikä on todella positiivista, Rantanen iloitsee.  

Huomioi TiPS:stä

Nuori joukkue on pelannut läpi kauden ryhmitystään juurikaan varioimatta. TiPS:n pistesaldo on vaatimaton, mutta se on aiheuttanut hankaluuksia monelle joukkueelle. Viime kierroksella heidän kanssaan oli pulassa Åland United, joka onnistui maalinteossa vasta ottelun loppupuolella.  
HJK-leirissä odotetaan mielenkiinnolla, millaiseen ratkaisuun vantaalaiset päätyvät prässitasonsa kanssa, puolustako TiPS matalalla ja iskeekö nopeasti suoraviivaisilla vastahyökkäyksillä. TiPS on joukkue, jolla olisi kapasiteettia pelata myös pallolla.

Huomioi HJK:sta

HJK:ssa korostetaan malttia hyökkäyspelaamisen kanssa, ja tavoitteena on pelata laadukkaita kiireettömiä hyökkäyksiä, minkä kautta luodaan tiloja, joihin ja joiden kautta hyökätä. Etenemistä ei tahdota pakottaa saati kiirehtiä. Puolustaessa Klubi pitää etäisyydet tiiviinä, ja kun ”triggeri” riistolle tapahtuu, HJK toimii. Alueet, joilla HJK pallonriistoihin pyrkii, on määritelty huolellisesti. Myös erikoistilanteiden tehokas hyödyntäminen on HJK:n tavoitteena. 


Torstaina 21.6. kello 18:30 Telia 5G Areenalla HJK - TiPS