Filosofia

 

HJK ry, MAALIVAHTITALLI
SAMULI PYYKKÖNEN
JUUSO MUURINEN
 
Maalivahtitallin ja mv-valmennukset tarkoitus on tarjota motivoituneille maalivahtilupauksille harjoittelumahdollisuus, jossa kehitetään niitä taitoja, joita tämän päivän maalivahti tarvitsee.
Tallin toimintaan osallistuu maalivahteja eri ikäryhmistä. Nopeus, - ketteryys- ja voimaharjoitteissa hyödynnetään herkkyyskausia, jolloin harjoittelutavat eri ikäluokkaryhmissä poikkeavat toisistaan. Maalivahdin perustaitoja harjoitetaan taitoryhmissä, joissa yksilöiden taitotasot ovat lähellä toisiaan. Tällöin harjoittelusta syntyy mielekäs kokonaisuus, kun harjoitteissa edetään vaihe vaiheelta kohti kovempia ja vaativampia harjoitteita.
Ennen talliin liittymistä maalivahtivalmentaja kartoittaa maalivahdin taitotason ja saa siihen apua maalivahdin lähellä olevilta valmentajilta. Yhteistyön merkitystä ei voida liikaa korostaa, kun yksilöarvioita tehdään. Maalivahtitallissa haluamme tarjota mahdollisuuden maalivahdille saada todellista hyötyä ja potkua maalivahdin taitojen karttumiseen sekä maalivahti identiteetin kehittymiseen.   
NOPEAMPI – VAHVEMPI – PAREMPI! on filosofiamme maalivahtitallissa. Tämä ohjaa harjoitteluamme, asennettamme, aina kun olemme kentällä. Miksei kentän ulkopuolellakin.
Valmennuslinja noudattelee huippu-urheilun muutosryhmän (KIHU) ja Palloliiton ”jalkapallomaalivahdin urapolku” julkaisua.