Haluatko sinä valmentajaksi

JOIN THE HJK. Mitä se vaatii? 

Valmennusoppaat ovat täynnä hienoja ohjeita valmentajille, mutta harvoin saa lukea valmentamisen arkipäivästä. Yksi asia on varma. Valmentaminen ei ole tylsää. Kahta samanlaista päivää ei ole. On tuulta ja tuiskua, vettä ja räntää. On huonoja pelejä sekä todella surkeita matseja. Välillä vanhemmat ovat tyytymättömiä toimintaasi, toisinaan heidän mittansa on täysi.
Yleensä aurinko kuitenkin paistaa kirkkaana. Lapset ovat 97,5 % ajasta innostuneita ja hauskoja. Jos olet avoin, opit pelaajiltasi aina enemmän kuin pystyt heille opettamaan. Jo pelkästään lasten vilpittömän innostuneisuuden seuraaminen on palkitsevaa. Junnuvalmennuksessa arki on kaikista vastoinkäymisistä huolimatta upeaa.
 
Vaikka voittaminen ei junnufutiksessa olekaan tärkeintä, HJK:ssa saa siitäkin nauttia. Pitkästä loukkaantumisesta toipuneen Jasinin ratkaisumaali Hesa cupin finaalissa saa veteraanikoutsillekin palan kurkkuun. Pelaajien reilu lohdutus epäonnistuneelle pelikaverille tappion hetkellä muistuttaa, että urheilussa voi oikeasti oppia hyviä asioita.
 
Lopuksi, jalkapallo on aidosti yhteisöllistä toimintaa. Jokainen joukkueenjohtaja, huoltaja ja valmentaja on tärkeä ja tervetullut. Yhteisen tavoitteen eteen uurastaminen palkitsee. Esimerkiksi onnistunut turnaus vaatii valtavan määrän näkymätöntä työtä. Kun ulkomaalaisen huippuseuran valmentaja sitten kiittää parhaasta turnauksesta, johon on osallistunut, tunne on upea.
 
HJK:ssa valmennetaan tiimissä. Valmentajat muodostavat tiiviin tiimin, jonka tärkein ”liima” on huumori. Raskainkin päivä kääntyy voitoksi, kun valmentajakollega löytää ikävään asiaan koomisen näkökulman. Myös pelaajilta saa kuulla loputtoman määrän hauskoja juttuja. Joskus valmentaminen vanhentaa, mutta useammin junnujen kanssa toimiminen pitää nuorena.
 
Valmentaa voi muuallakin, miksi juuri HJK?
 
1. Historia ja tulevaisuus. Aulis Rytkönen, Atik Ismail, Mikael ja Christina Forssell. 22 Suomen mestaruutta sekä miehissä että naisissa. Klubissa halutaan silti ajatella, että paras on vasta edessä.

2. Kasvattajaseura. Klubi on sekä tytöissä että pojissa Suomen merkittävin maajoukkuepelaajien kasvattaja, Helsingin piirin taitokilpailuissa HJK on ylivoimaisesti menestynein seura. HJK haluaa olla tiennäyttäjä koko Suomi-futiksessa.

3. Kaikille löytyy paikka. HJK-perheessä on yli 100 joukkuetta, pienimmästä juniorista ikämiehiin, harrastefutaajasta tuleviin ammattilaisiin. Innokkaat valmentajat ovat aina tervetulleita.