Pelaajan polku HJK:ssa

Seuraavassa esiteltynä lyhyesti seuramme toiminta nuorimmista ikäluokista ylöspäin

HJK haluaa tarjota kaikille mahdollisuuden tulla pelaamaan ja harrastamaan jalkapalloa omien lähtökohtien mukaisesti ja pyrkii turvaamaan toiminnan jatkuvuuden.

Pelaajan polku pojille

Lapset voivat aloittaa futikseen tutustumisen HJK:ssa kolme vuotiaasta alkaen. HJK järjestää lapsille jalkapallokoulutoimintaa ympärivuotisesti. Talvikauden (syyskuusta toukokuuhun) harjoittelemme sisätiloissa. Toimintaa on Arabianrannassa, Kannelmäessä, Lauttasaaressa, Meilahdessa ja Munkkivuoressa. 

Jalkapallokoulut harjoittelevat kerran viikossa. 

Jalkapallokoulussa lapset oppivat monipuolisesti liikunnan perustaitoja: juoksua, hyppyjä, tasapainonhallintaa, väistämistä, heittämistä ja pallon käsittelyä. Nämä perustaidot ovat lajin oppimisen perusta. Toiminta etenee oman kehon hallinnan kautta perusliikkeisiin. Liikkumisen kautta lapsi oivaltaa mm. erilaisia suuntia, tasoja, muotoja sekä voiman käytön hallintaa.

Tarvittaessa enemmän tietoa jalkapallokouluista >>>

Nuorimmissa joukkueikäluokissa F6-F8, meillä on tarjolla jalkapallotoimintaa 8 kaupunginosassa lähellä kotia ja kohtuullisin kustannuksin. (Lauttasaari, Töölö, Munkkiniemi, Kannelmäki, Arabianranta, Itäkeskus, Malmi sekä Laajasalon ja Herttoniemenrannan yhteisjoukkue HJK east.) 

Aloittava ikäluokka F6 (6-vuotiaat), perustetaan aina keväisin ja tästä ilmoitetaan erikseen seuran kotisivuilla. Kannelmäki ja Lauttasaari ovat poikkeuksia aloittavan ikäluokan suhteen ja näissä kaupunginosissa joukkue perustetaan jo aiemmin edellisen vuoden lokakuussa.

Kolmen nuorimman ikäluokan valmentamisesta ja toiminnan organisoinnista vastaa seuran ammattivalmentajat.

Jokainen joukkue on oma toimintayksikkönsä (valmentaja, joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja), joilla on oma joukkuekohtainen budjetti. Tarkemman kk-maksun summan saat tietoon joukkueenjohtajalta.

F9-ikäluokasta eteenpäin me tarjoamme HJK:ssa omissa kaupunginosissa tapahtuvan harrastetoiminnan lisäksi jalkapallon pelaamista edistyneimmille ja motivoituneimmille pelaajille myös kilpa –ja haastejoukkueiden muodossa.

Pelaajan polku tytöille

Jalkapallokoulussa tytöt voivat aloittaa jalkapalloon tutustumisen 3-vuotiaasta alkaen. Jalkapallokoulutoiminta on ympärivuotista. 

Jalkapallokoulut harjoittelevat kerran viikossa. 

Tyttöjen ensimmäiset kaupunginosajoukkueet perustetaan 5-6-vuotiaille. 

Kaupunginosajoukkueet tarjoavat jalkapalloharrastuksen osaavassa valmennuksessa kohtuullisin kustannuksin.

Tytöille edustusjoukkuetoimintaa on 10-vuotiaista eteenpäin B17-ikäluokkaan asti. Edustusjoukkueiden tarkoituksena on tarjota edistyneimmille ja motivoituneimmille kaupunginosajoukkueiden pelaajille oma ryhmänsä.

Edustusjoukkueen perustamisen jälkeen kaupunginosajoukkueet jatkavat toimintaansa normaalilla tavalla, mutta tiiviissä yhteistyössä edustusjoukkueen kanssa. Kaupunginosajoukkueiden pelaajille on tarjolla ympäri vuoden Taitokoulutoimintaa, jolla pyritään kehittämään pelaajia entisestään.
 

HJK:n pelaajalähtöisen toimintamallin tavoitteena on, että pelaajamme pääsisivät harjoittelemaan, pelaamaan ja kehittymään viikosta toiseen sellaisessa ympäristössä, jossa omat – ja pelikaverin taidot sekä rakkaus jalkapalloa kohtaan yhdistyvät.
Vertaisryhmän merkitys kaikessa oppimisessa on suuressa roolissa, joten on tärkeää, että lapsi pääsee osallistumaan omaa innostusta ja motivaatiota vastaavaan toimintaan.

Tässä linkki, josta pääset kaupunginosajoukkueiden yhteistietoihin >>>

Tässä linkki, jonka kautta saa lisätietoa haastejoukkueista >>>

Tässä linkit, joista saa lisätietoa Nappulaklubista, eli HJK:n F9, E10 ja E11 Akatemiajoukkueista:

HJK-04 >>>
HJK-05 >>>
HJK-06 >>>

Tässä linkki, joista saat lisää tietoa tyttöjen kaupunginosajoukkueista >>>

Tässä linkki, joista saat lisää tietoa tyttöjen edustusjoukkueista >>>