Pelaajasiirrot, pelipassit ja vakuutukset

PELIPAIKKA

Pelipaikka on Palloliiton jäsenrekisteri, johon rekisteröidään pelaajat, erotuomarit, sekä kaudesta 2017 alkaen myös valmentajat ja toimihenkilöt. Pelipaikassa hallinnoidaan pelaajien edustusoikeuksia sekä pelipasseja ja AON pelipassivakuutuksia. 

Pyydämme, että kaikki pyynnöt Pelipaikkaan liittyen toimitetaan kootusti joukkueenjohtajien kautta sähköpostitse jenna.punakivi@hjk.fi. Pelipaikkaan liittyviä toimia suoritetaan arkisin klo 9-17 välillä. Asian käsittely voi viedä muutaman arkipäivän.

SUOSTUMUS HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYYN PELIPAIKASSA

25.5.2018 voimaan astuvan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) myötä Pelipaikkaan rekisteröityneeltä henkilöltä vaaditaan suostumus henkilötietojen käsittelyyn. Suostumus annetaan sähköisesti Pelipaikassa ja sen antaminen on mahdollista 7.12.2017 alkaen. Henkilö (alle 16-vuotiaan henkilön huoltaja) kirjautuu Pelipaikkaan itse ja käy antamassa suostumuksen. Pelipaikan ohjeet yksittäisen henkilön rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen löytyvät täältä.

Ohjeet suostumuksen antamiseen:

 1. Luo henkilökohtainen käyttäjätili Pelipaikkaan täällä, klikkaa sivun alareunan Rekisteröidy -linkkiä. Rekisteröinnissä syötetään käyttäjätilille sähköpostisoite ja luodaan salasana. Vahvista rekisteröinti sähköpostiin saamasi viestin avulla.
 2. Kirjaudu Pelipaikkaan luomallasi käyttäjätilillä.
 3. Käyttäjän etusivu > Liitä aiempaan rekisteröintiin
 4. Syötä pelaajan Pallo ID (näkyy Jalkkiksessa: Jäsenen sivut > Omat tiedot > Avaa pelaajan tiedot > Henkilö- ja lisenssitiedot > Lisenssinro = Pallo ID) ja syntymäaika (Huomioi käänteinen muoto VVKKPP) > Hyväksymällä ehdot annat suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn > Liitä henkilötiedot

 

PELIPASSIT JA VAKUUTUKSET

Pelipassi oikeuttaa pelaamaan kotimaisissa sarjoissa ja turnauksissa. Lapsilla ja nuorilla kilpailutoiminnan kattava vakuutus on pakollinen, aikuisilla pakollinen/suositeltava sarjatasosta riippuen. Joukkueenjohtajan vastuulla on huolehtia, että jokaisella joukkueen pelaajalla on voimassa oleva pelipassi ja joukkueen ikäryhmästä/tasosta riippuen tarvittava vakuutus.

Vuoden 2018 pelipassit ja mahdollinen AON vakuutusturva tilataan nipputoiminnolla joulukuussa 2017. 

Kauden 2018 pelipassien ja AON vakuutusturvan tiedot ja hinnat >>

Myöhemmin seuraan liittyneiden sekä uusien, ensikertaa rekisteröitävien pelaajien osalta EU:n tietosuoja-asetusta noudattava toimintaohje selkiytyy ja päivitetään myöhemmin.

Vakuutuksista

Joukkueenjohtaja huolehtii, että joukkueen jokaisella pelaajalla on tapaturmavakuutus, joka korvaa jalkapallon ja futsalin kilpailutoiminnan, harjoittelutoiminnan ja niihin liittyvien matkojen yhteydessä sattuneet tapaturmat kotimaassa ja ulkomailla pelipassin voimassaoloajan 1.– 31.12. välisenä aikana.

AON vakuutusturva on Palloliiton kautta hankittavissa oleva pelipassivakuutus. Vain AON vakuutusturva on mahdollista hankkia pelipassin yhteydessä Pelipaikassa.

LähiTapiola-Urheilijaturva on HJK:n pelaajille tarjolla oleva tapaturmavakuutus, jonka pelaaja/alaikäisen pelaajan huoltaja tilaa itse verkosta (pl. akatemia-, haaste- ja edustusjoukkueet, joille seura tilaa LähiTapiola-Urheiliturvan keskitetysti). Joukkueen näkökulmasta LähiTapiola-Urheilijaturva katsotaan omaksi vakuutukseksi, josta toimitetaan vakuutustodistus joukkueenjohtajalle.

Pelaajalla voi myös olla muu oma vakuutus. Tällöin pelaajan/alaikäisen pelaajan huoltajan vastuulla on selvittää, että oma vakuutus on kattavuudeltaan vähintään samantasoinen kuin AON vakuutusturva. Omasta vakuutuksesta toimitetaan vakuutustodistus joukkueenjohtajalle.

Vahingon sattuessa

AON vakuutusturvan ottaneelle toimintaohje tapahturman sattuessa täällä. Vahingonkäsittelijänä toimii PV Vahingonkäsittely. Vahinkoilmoituksen täyttämiseen tarvitaan pelaajan Pallo ID, joka näkyy pelaajan tiedoissa Jalkkis.netissä (lisenssinumero). Jos et löydä Pallo ID:tä, ota yhteys seuraan.

LähiTapiola-Urheilijaturvan ottaneelle toimintaohje tapaturman sattuessa täällä.

Muu oma vakuutus: toimi vahinkotilanteessa oman vakuutusyhtiösi ohjeiden mukaisesti.

 

Seurasiirrot

Uusi seura käynnistää siirron Pelipaikassa. Helsingin Jalkapalloklubiin siirtyvien pelaajien siirron käynnistää joukkueenjohtajan pyynnöstä seura. Pelaajasiirron käynnistämiseksi tarvitaan seuraavat tiedot:

- Pelaajan nimi
- Pallo ID (jos ei tiedossa, syntymäaika)
- Vanha seura
- Siirrettävä laji (jalkapallo/futsal)

Kun uusi seura käynnistää siirron, siirto menee vanhan seuran hyväksyttäksi. Vanhalla seuralla on 7 vrk aikaa reagoida siirtoon. Kun vanha seura hyväksyy siirron, siirto tulee uuden seuran hyväksyttäväksi.

Kun uusi seura hyväksyy siirron, muodostuu siirtomaksu, jonka seura toimittaa joukkueelle. Edustusoikeus uudessa seurassa astuu voimaan siirtomaksun maksuhetkestä. Seuran suositus on, että joukkue maksaa siirtomaksun ja laskuttaa sen sitten pelaajalta. Näin joukkue varmistuu edustusoikeuden voimaan astumisesta.

Siirtojen kirjaamismaksut (pelaajan edustusoikeuden siirtomaksu) 

Siirtomaksu maksetaan jalkapallon ja futsalin osalta täysimääräisenä, vaikka molemmat lajit siirrettäisiin yhtä aikaa (futsalin edustusoikeutta ei voi nykyään siirtää maksutta jalkapallon siirron yhteydessä). Siirto on maksuton, jos pelaajan rekisteröinti ei ole ollut aktiivisena kuluvalla tai edellisellä pelikaudella.

Jalkapallon pelaajasiirroissa on huomioitava, että ajanjaksolla 3.9-15.11. ei voi siirtyä. Tämä karenssi ei koske leikkimaailmaikäisiä (alle 12v). Vapaa siirtoaika päättyy 27.2. Pelaaja voi kuitenkin siirtyä 28.2-2.9. välisellä ajalla vanhan seuran suostumuksella.

 

TAUSTAHENKILÖIDEN REKISTERÖINTI PELIPAIKKAAN

Vuodesta 2017 lähtien Pelipaikkaan rekisteröityvät myös joukkueiden taustahenkilöt, eli valmentajat, huoltajat ja joukkueenjohtaja. Joukkueen sähköiseen ottelupöytäkirjaan saa TASO-järjestelmässä liitettyä vain Pelipaikkaan rekisteröidyt taustat.

Uusi taustahenkilö:

Taustahenkilö tekee rekisteröinnin itse Pelipaikassa. Pelipaikan kuvalliset ohjeet löytyvät täältä

 1. Luo ensin käyttäjätili Pelipaikkaan täällä, klikkaa sivun alareunan Rekisteröidy -linkkiä. Rekisteröinnissä syötetään käyttäjätilille sähköpostisoite ja luodaan salasana. Vahvista rekisteröinti sähköpostiin saamasi viestin avulla. Kirjaudu Pelipaikkaan luomallasi tilillä. Jos sinulla on jo käyttäjätili Pelipaikkaan, siirry seuraavaan kohtaan.
 2. Valitse käyttäjän etusivulla Rekisteröi itsesi -painike > Rekisteröi itsesi roolilla: Valmentaja (vastuuvalmentaja, apuvalmentaja) tai Joukkueen toimihenkilö (joukkueenjohtaja, huoltaja). 
 3. Syötä ensin yhteystietosi. Rekisteröinnissä valitaan organisaatioksi eli seuraksi HELSINGIN JALKAPALLOKLUBI (EI Helsingin Jalkapalloklubin Juniorit!!). Valmentajalta kysytään koulutustaso, joukkueen toimihenkilöltä rooli.
 4. Rekisteröinti tulee seuran hyväksyttäväksi. Kun seura on hyväksynyt rekisteröinnin, henkilö päivittyy viiveellä Tasoon seuran taustahenkilölistaan. Valmentajan rekisteröinti menee seuran hyväksymisen jälkeen piirin/liiton hyväksyttäväksi, jossa koulutustaso tarkistetaan.

Jos sinut on joskus rekisteröity Pelipaikkaan pelaajana tai muulla roolilla, tulee rekisteröintisi liittää olemassa olevaan Pallo ID:seesi. Pelipaikka tunnistaa tuplarekisteröinnin nimen ja syntymäajan perusteella. Ole silloin seuraan yhteydessä, niin selvitetään Pallo ID:si ja liitetään toimihenkilörekisteröinti siihen.

Taustahenkilön rekisteröinnin uudistaminen:

Jos taustahenkilö on rekisteröity vuonna 2017 Pelipaikkaan ja hän jatkaa roolissaan myös vuonna 2018, hänen tulee käydä uudistamassa rekisteröintinsä kaudelle 2018 Pelipaikassa. Uudistaminen on mahdollista 7.12.2017 alkaen. Samalla taustahenkilö pääsee antamaan suostumuksen henkilötietojensa käsittelyyn Pelipaikassa.

Ohje taustahenkilölle, joka on tehnyt rekisteröinnin itse:

 1. Kirjaudu Pelipaikkaan omalla käyttäjätililläsi
 2. Oikean yläkulman ratas -painikkeesta aukeaa valikko > Omat rekisteröintini
 3. Klikkaa uudista -painiketta toimihenkilörekisteröintisi kohdalla ja uudista rekisteröinti uudelle kaudelle

Ohje taustahenkilölle, jonka rekisteröinti vuodelle 2017 on tehty joukkueen toimesta nipputilauksen yhteydessä: 

 1. Luo ensin käyttäjätili Pelipaikkaan täällä, klikkaa sivun alareunan Rekisteröidy -linkkiä. Rekisteröinnissä syötetään käyttäjätilille sähköpostisoite ja luodaan salasana. Vahvista rekisteröinti sähköpostiin saamasi viestin avulla. Kirjaudu Pelipaikkaan luomallasi tilillä.
 2. Käyttäjän etusivu > Liitä aiempaan rekisteröintiin
 3. Syötä Pallo ID (näkyy Tasossa, seuran taustahenkilöt listassa) ja syntymäaika (Huomioi käänteinen muoto VVKKPP) > Liitä henkilötiedot
 4. Uudista taustahenkilöroolisi rekisteröinti uudelle kaudelle