Joukkueille

HJK:n organisaatioon kuuluvat joukkueet ovat osa seuraa, vaikka ne muodostavatkin oman toiminnallisen yksikkönsä. Joukkueet toteuttavat seuran urheilullista ja kasvatuksellista linjaa, vastaavat toiminnastaa seuran hallitukselle ja ovat velvollsia  noudattamaan seuran talousohjesääntöä. HJK:n valmennuksen ja kasvatuksen linja on jokaisen joukkueen tiedossa toimihenkilöille annettavan koulutuksen ansiosta. Vastuuhenkilöiden on myös perehdyttävä seuran talousohjesääntöön.

Joukkueen toimihenkilöitä ovat valmentajat, joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja, huoltaja ja muut mahdollisesti nimetyt henkilöt. Joukkueenjohtajia ja huoltajia voi olla useampia. Joukkueet saavat tarvittaessa apua ottamalla yhteyttä seuran palkattuihin henkilöihin. Seuran päätoimiset työntekijät huolehtivat keskitetysti esimerkiksi liikuntapaikkojen varauksista ja piirisarjoihin ilmoittautumisista.

Joukkueiden ja seuran tutuimpia kumppaneita ovat Suomen Palloliitto, Palloliiton Helsingin piiri sekä Helsingin kaupungin liikuntavirasto ja opetusvirasto. Seura järjestää toimihenkilöiden tukemiseksi koulutus- ja informaatiotilaisuuksia. Tiedot tapahtumista on nähtävillä internet-sivuilla, mutta tapahtumista tiedotetaan  joukkueiden yhdyshenkilölle myös sähköpostitse.