Pelisäännöt

Pelaajien säännöt

- Harjoituksissa ja peleissä kuuntelen ja tottelen valmentajia ja muita aikuisia. Kun aikuinen antaa ohjeita, keskityn kuuntelemaan ja muu toiminta lakkaa.
- Huolehdin omista varusteistani.
- Olen hyvä joukkuekaveri kaikille ja suhtaudun iloisesti harjoittelemiseen ja pelaamiseen jokaisen joukkuekaverini kanssa.
- Pelaan reilua peliä ja yritän aina parhaani peleissä ja harjoituksissa.
- En arvostele joukkuekavereitani virheistä, vaan kannustan heitä yrittämään uudestaan. En myöskään arvostele vastustajia tai pelinohjaajia, sillä he kaikki varmasti yrittävät parhaansa.

Vanhempien säännöt

- Seuraan jalkkis.net-sivustoa aktiivisesti ja ilmoitan lapseni poissaoloista hyvissä ajoin, jotta joukkueen toiminta olisi mahdollisimman sujuvaa.
- Varmistan, että tyttöni harjoitus- ja pelimatkat ovat turvallisia ja että lapseni saapuu tapahtumiin ajoissa ja pukeutuneena asianmukaisiin varusteisiin.
- Huolehdin joukkuemaksuista eräpäivään mennessä. Ilmoitan joukkueenjohtajalle ja rahastonhoitajalle mahdollisesta maksun myöhästymisestä.
- Muistan, että peleissä vaihtopenkki on varattu pelaajille, valmentajalle ja huoltajalle. Katsojana seuraan ottelua katsomosta, esim. vaihtopenkin vastakkaiselta kentän sivulta.
- Käyttäydyn hyvän urheiluhengen mukaisesti. Kannustan koko joukkuetta hyviin suorituksiin ja tsemppaamiseen, en arvostele äänekkäästi kummankaan joukkueen pelaajia, valmentajia enkä tuomareita/pelinohjaajia.
- Annan lapsille mahdollisuuden tehdä kentällä omia ratkaisuja enkä pyri ohjaamaan heitä, en edes omaa lastani. Jätän ohjeiden antamisen valmentajalle, ja katsojana kannustan joukkueen kaikkia pelaajia tsemppaamaan ja yrittämään parhaansa.
- En tuo harjoituksiin tai peleihin kipeää tai vielä keskenkuntoista lastani.
- Olen käyttäytymiselläni esimerkkinä lapsille. En kiroile, tupakoi tai ole päihtyneenä joukkueen tapahtumissa tai niiden läheisyydessä.

Valmentajien ja toimihenkilöiden säännöt

- Kohtelen jokaista pelaajaa reilusti ja oikeudenmukaisesti.
- Teen parhaani, jotta jokainen pelaaja saa osallistua joukkueen toimintaan oman intonsa mukaisesti. Tarvittaessa jaan pelaajat sopivan kokoisiin ryhmiin, jotta jokainen saisi mahdollisimman sopivaa haastetta niin peleissä kuin harjoituksissa.
- Omalta osaltani luon harjoituksiin ja peleihin kannustavan, positiivisen ja yrittämiseen perustuvan ilmapiirin, joka mahdollistaa innostumisen jalkapallosta.
- Peleissä annan pelaajille mahdollisuuden tehdä kentällä omia ratkaisuja ja kannustan heitä yrittämään parhaansa ja tsemppaamaan loppuun asti.
- Toiminnallani takaan turvallisen ja innostavan harrastuksen lapsille ja kunnioitan myös heidän muita harrastuksiaan.
- Teen avoimesti rakentavaa yhteistyötä vanhempien kanssa, jotta joukkueen toiminta olisi mahdollisimman sujuvaa.
- Olen käyttäytymiselläni esimerkkinä lapsille. En kiroile, tupakoi, tai ole päihtyneenä joukkueen tapahtumissa tai niiden läheisyydessä.