Tyttöjen kaupunginosajoukkueet


HJK ry:n tyttöjoukkueiden toiminta kaupunginosissa

HJK:ssa toimii tällä hetkellä 12 eri kaupunginosajoukkuetta ikäluokissa TF6-TB18. Tyttöjoukkueiden laadukasta toimintaa halutaan tarjota eri kaupunginosissa kohtuullisin kustannuksin.

Tarjoamme tyttöpelaajille onnistumisen ja liikunnan iloa turvallisessa ympäristössä. Suurin toimintaamme ohjaava tekijä on pyrkiä tukemaan pelaajan rakkautta lajia kohtaan. Lisäksi tarjoamme jokaiselle pelaajalle mahdollisuuden harrastaa omien intressiensä mukaisesti. Haluamme luoda optimaaliset olosuhteet kehittymiseen kilpatasolle tähtäävälle pienelle urheilijalle, muta tämän lisäksi haluamme taata harrastusmahdollisuuden myös niille, jotka haluavat nauttia palloilusta, pelikavereista sekä joukkueen yhteishengestä ilman sen suurempia kilpailullisia tavoitteita.

Joukkueita valmentavat koulutetut valmentajat, joista osa on pelaajien vanhempia, osa entisiä pelaajia ja osa muuten lajista ja liikunnan edistämisestä kiinnostuneita. He kaikki toimivat HJK:n tyttöjen valmennuspäälliköiden avustuksella. Joukkueen toimihenkilöt - kuten joukkueenjohtajat, rahastonhoitajat ja huoltajat - ovat pääasiassa pelaajien vanhemmista koostettu vapaaehtoistyössä toimiva ryhmä.

HJK:n kaupunginosat osallistuvat myös Helsingin piirin pelitoimintaan. Lasten peli-illoissa pelaavat 6-8-vuotiaiden tyttöjen joukkueet. 9-vuotiaiden ja sitä vanhempien tyttöjen joukkueet ottavat osaa piirin järjestämiin pääkaupunkiseudun piirisarjoihin.

Joukkueet osallistuvat myös erilaisiin turnaustapahtumiin. Turnauksiin osallistumisesta päättävät joukkueen valmennustiimi, apunaan joukkueiden toimihenkilöt sekä muut vanhemmat.

HJK ry:n tyttöjoukkueita toimii Helsingissä seuraavissa kaupunginosissa:

Töölö
•    pääasialliset harjoittelupaikat Töölön alueen sekä Lehtikuusentien jalkapallokentät sekä talvisin koulujen salit

Munkkiniemi
•    Kadetintienkenttä, Töölön alueen kentät sekä talvisin lähialueen koulujen salit

Arabianranta
•    Arabianrannan hiekkakenttä, Töölön alueen kentät sekä talvisin lähialueen koulujen salit

East
•    Herttoniemenrannan ja Laajasalon jalkapallokentät sekä talvisin lähialueen koulujen salit

City-joukkueet

Edustusjoukkueen perustamisen yhteydessä sen rinnalle on perustettu jokaisessa ikäluokassa 2009-syntyneille ja sitä vanhemmille tytöille City-joukkue. Joukkue on tarkoitettu haaste- ja harrastepelaajille, jotka haluavat harrastaa kukin omalla tasollaan.

Pelaajille, jotka ovat motivoituneita harjoittelijoita ja tähtäävät edustusjoukkueeseen, tarjotaan pelaajakohtaisesti lisäharjoittelumahdollisuuksia joko erikseen järjestetyillä yksilön taitoa kehittävillä harjoituksilla tai mahdollisesti yksilöllisen harjoitussuunnitelman mukaisesti edustusjoukkueen mukana, mikäli valmentajat katsovat sen olevan parhaaksi pelaajakehitykselle. 

Ne pelaajat, jotka ovat vasta aloittaneet jalkapallon harrastamisen tai haluavat nauttia harrastamisesta ilman kilpailullisia tavoitteita, osallistuvat yhdestä neljään kertaan viikossa harjoituksiin omien intressiensä mukaisesti.

Joukkueissa pyritään harjoittelemaan tasoryhmissä, jolloin jokaiselle taataan mahdollisuus kehittää omia jalkapallotaitoja oman tasoisessa ryhmässä ja lisäämään tätä kautta myös onnistumisen elämyksiä.

Lisätietoja kaupunginosajoukkueista sekä jalkapalloharrastuksen aloittamisesta HJK:n tyttöjoukkueissa saat joukkueiden omilta sivuilta tai valmennuspäälliköltä:

Timo Räikkönen
Valmennuspäällikkö 
Tyttöjen kaupunginosa- ja harrastejoukkueet
p. 050 583 3988
timo.raikkonen(a)hjk.fi