Tyttöjen AkatemiajoukkueetAkatemiajoukkueet

HJK:n tyttöpuolella on Akatemiajoukkueet TE11-TB ikäluokissa.

Akatemiajoukkueet ovat ns. kilpajoukkueita, jotka tarjoavat motivoituneimmille pelaajille paikan kehittyä optimaalisesti. Akatemiajoukkueissa peliaika ei jakaannu tasaisesti per peli ja jokaisen pelaajan kohdalla seurataan jatkuvasti, onko ikäluokan edustusjoukkue pelaajalle oikea taso ja paikka.

Ensimmäinen Akatemiajoukkue perustetaan TE11-ikäluokalle ja se koostuu pääasiassa HJK:n kaupunginosajoukkueiden pelaajista. Akatemiajoukkueiden pelaajamäärä on pääsääntöisesti noin 20 ja joukkueet tekevät tiivistä yhteistyötä City-joukkueiden kanssa.

Yhteistyö takaa myös jokaiselle kaupunginosapelaajalle omantasoisensa paikan harrastaa jalkapalloa ja nousta pelaajan halun ja kehittymisen mukaan myöhemmin edustusjoukkueeseen mukaan.


Yhteistyö kaupunginosajoukkueiden kanssa

Kaksitasoisessa järjestelmässä HJK pyrkii ensisijaisesti siihen, että se tarjoaa jokaiselle pelaajalle oman tasoisensa paikan harrastaa jalkapalloa. Tästä syystä HJK:ssa on kaikista kehittyneimmille ja motivoituneimmille tytöille edustusjoukkuetoimintaa sekä haaste- ja harrastetasoisille kaupunginosatoimintaa.

Nuorin Akatemiajoukkue perustetaan aina E11-ikäluokalle. Mukaan joukkueeseen otetaan lähtökohtaisesti 14-20 pelaajaa. Tämä pitää edelleen myös kaupunginosajoukkueet kilpailukykyisinä, niin urheilullisesti kuin pelaajamäärän suhteen.

Kahdessa nuorimmassa ikäluokassa (E11-E12) kaupunginosien ja Akatemiajoukkueiden yhteistyö on muutenkin asteen tiiviimpää kuin vanhemmissa ikäluokissa. E11-E12-ikäluokissa yhteistyö tarkoittaa kaupunginosien edistyneempien pelaajien harjoittelua edustusjoukkueen mukana erikseen sovittavalla viikkomäärällä sekä edustusjoukkueen pelaajien pelaaminen kaupunginosien mukana tyttöjen piirisarjassa. Kaikki tämä tähtää yksittäisen pelaajan kehittymiseen, ei joukkuemenestykseen.

Vanhemmissa ikäluokissa D12-C15 yhteistyötä tehdään edelleen, mutta hieman matalammalla profiililla. Näissä ikäluokissa on tärkeää turvata jokaiselle pelaajalle peliaika ja mikäli edustusjoukkueessa pelaaja ei saa riittävästi peliaikaa, on hänellä edelleen mahdollisuus saada peliaikaa kaupunginosajoukkueessa. Tässäkin mallissa haetaan yksittäisen pelaajan kehittymistä, ei kaupunginosajoukkueelle parempaa sarjasijoitusta. 

D12-C15 ikäluokissa pelaajan on edelleen mahdollista nousta kaupunginosajoukkueesta edustusjoukkueeseen, mutta vain poikkeustapauksissa pelaajalle tarjotaan oman kaupunginosatoiminnan lisäksi lisäharjoittelua edustusjoukkueen mukana kuten E11-E12 -ikäluokissa.

Lisätietoja tyttöjen Akatemiajoukkueista:

Valmennuspäällikkö Joonas Sarelius
joonas.sarelius@hjk.fi
p. 050 567 9000