Kilpasarjankarsinta I, kevät 2015

 

Kilpasarjan karsinta kevät 2015

10.6 KaPy/ Tikka yj - HJK T03 0-3

Klubi pelasi viimeisen kilpasarjan karsintaottelun Espoonlahdessa ja päätti karsinnan selvään voittoon. Maaleilla ei ottelussa juhlittu ja vastustaja keskittyi puolustamaan koko joukkueen voimalla, joten maalinedustalla ei vapaita vetopaikkoja juuri ollut vaan enimmäkseen vetojen edessä oli vastustaja. Lisäksi nähtiin ainakin kolme tolppalaukausta.

Ottelussa tehtiin kolme erilaista maalia. Ensimmäinen oli Liinan kova veto, toisessa maalissa Ella A. päätti kauden pisimmän (?) maalinjohtaneen syöttöputken (6) onnistuneesti ja kolmas maali oli Inkan taistelu A-K:n hyvästä keskityksestä. Tällä kertaa myös syöttöpeli onnistui kohtuullisen hyvin ja onnistuneiden syöttöjen määrä oli hyvä. Ottelun lopussa saatiin vielä yksi huippuonnistuminen, kun Obse torjui rangaistuslaukauksen.

Klubi oli varmistanut syksyn Aluesarjapaikan jo aiemmin, mutta tulos tarkoitti sitä, että Klubi on sarjataulukossa todennäköisesti kolmas.

Maalit: Liina, Ella A., Inka

8.6 HJK - PEP 2-2

Stadi Cup painoi ja pelistä tuli kahden väsyneen joukkueen peli. PEP kuitenkin halusi voittoja ja menikin johtoon kulmapotkusta, mutta Klubi tasoitti Erinin kaukovedolla. Toisella jaksolla PEP sai rankkarin käsivirheestä ja meni 2-1 johtoon. Tuuli kuitenkin tasoitti pelin.

Klubilla oli paikkoja ja Tuuli teki hienon yksilösuorituksen pitkällä nousulla, mutta veto meni ohi maalista. Myös Liinalla oli useita vetopaikkoja, mutta maali jäi tällä kertaa tekemättä. Pelin lopulla A-K vaihdettiin Jennyn tilalle maaliin ja loppupeli mentiin kahdella kärjellä, mutta painostuksesta huolimatta voittomaalia ei saatu aikaan.

Maalit: Erin ja Tuuli

 

31.5 HJK - FC Espoo 3-0

HJK oli FC Espoota selkeästi parempi sunnuntain päiväottelussa. Kartanon tekonurmella Vuosaaressa pelattu ottelu oli hidastempoinen, mutta selkeästi Klubin hallinnassa. Laukaukset olivat Klubille 22-7. Maalissa Obse pelasi nollapelin!

Maalit: Nette, Anni, Mila

29.5 PK -35 punainen - HJK 1-3

Peli oli HJK:lle vaikea. Puolustuksella oli kiire ja hyökkäyspäässä tilanteet päättyivät ohivetoihin tai PK:n maalivahdin hyviin torjuntoihin. Hidas tempo sopi hyvin PK:lle ja etenkin hyökkäyspäässä Klubilta puuttui terävyys. Klubin Maalilla Obse venyi ensimmäisellä puoliajalla hienoon torjuntaan! Ensimmäiselle puoliajalle mentiin Klubin tappioasemassa 1-0.

Toisella puoliajalla epäonnistuneen rankkarin jälkeen piti vielä odottaa, mutta Klubin peli parantui viimeisen 10 minuutin aikana, kun Anni onnistui 2 kertaa ja Ella A kerran. Paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin.

Maalit: Anni 2, Ella A

 

19.5. HJK - ACK 6-0 (2-0)

Tiistai-illan ottelu oli Klubin puolustukselta varmaa peliä. Puolustuslinjassa Liina, Maija ja Ella D onnistuivat pitämään ACK:n maalipaikkojen ulkopuolella ja koko ottelussa ei tullut kuin neljä laukausta Klubin maalia kohti. Ensimmäisellä jaksolla ongelmana oli lähinnä suuri määrä harhasyöttöjä ja lisäksi syötöt eivät lähteneet riittävän nopeasti vaan tilanteet päättyivät turhan usein pallon menetykseen kuljetuksessa.

Toisella jaksolla peli parantui ja maalitilanteitakin tuli enemmän onnistuneiden syöttöjen ansiosta ja Maijan ja Gabin nousuilla puolustuksesta. Tällä kertaa maalit syntyivät pääasiassa rangaistusalueen kamppailujen voitosta ja läheltä. Tehdyn 6 maalin lisäksi Klubilta hylättiin yksi selvä maali ja ensimmäisellä jaksolla ACK:n käsivirhe rangaistusalueella jäi viheltämättä.

Maalit: Ella A 2, Tuuli 2, Mila ja Gabi

 

17.5. NuPS - HJK 0-3 (0-2)

HJK pelasi hyvän pelin sarjassa puhtaalla pelillä toisena ollutta NuPS:ia vastaan. Ottelu pelattiin hyvissä olosuhteissa hitaalla nurmikentällä. Tällä kertaa Klubi tuli ottelun alun todella kovaa ja loi puolenkymmentä loistavaa maalipaikkaa, mutta vedot menivät koko ajan maalista yli. NuPS:n vaaralliset tilanteet olivat aika vähissä muutamaa vastahyökkäystä ja kaukolaukausta lukuunottamatta.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin kuitenkin kaksi hienoa maalia. Ensimmäisessä maalissa Anni levitti pelin laitaan Tuulille, jonka kovan vedon NuPS:n maalivahti torjui, mutta Ella A seurasi paluupallon ja teki maalin. Toinen maali tuli Ella A:n levityksestä Tuulille ja tällä kertaa Tuuli ei vetänyt ylös vaan veto upposi alakulmaan.

Toisella jaksolla tempo laski hieman ja pelissä otteet kovenivat. NuPS:n puolustus joutui tekemään useita rikkeitä, mutta Klubin vapaapotkut eivät tällä kertaa tuottaneet tulosta. Puoliajan ainoa maali syntyi Tuulin keskityksestä. A-K ei yltänyt keskitykseen, mutta Inka tuli taustalta oikea-aikaisesti tilanteeseen ja pääsi viimeistelemään varmasti tyhjään maaliin.

Maalit: Ella A, Tuuli, Inka

 

8.5. HJK - VJS2 11-0 (5-0)

Kovassa ja kylmässä tuulessa pelatussa ottelussa tuuli antoi suurimman vastuksen ensimmäisellä puoliajalla kun Klubi - VJS2 päättyi 11-0. Hidastempoinen ottelu ei juuri hienouksia tarjonnut, mutta positiivisina asioina voidaan mainita suuri laukauksien määrä ja 11 maalia. Jennyn ei maalilla juuri peliin tarvinnut puuttua, puolustus hoiti mallikkaasti VJS.n hyökkäykset ja keskialueella kamppailut palloista päätyivät Klubin voittoon.
Ottelun erikoisuuksina voidaan mainita Saran maalin pahoinpitely kovilla tolppaan ja yläputkeen osuneilla laukauksilla ja kaksi kulmapotkumaalia (Safku ja A-K)

Maalit: Anni 4, A-K 3, Liina 2, Safku ja Maija.

 

24.4 HJK - Honka Akatemia 1-1

HJK pelasi hyvän ottelun Honka Akatemiaa vastaan perjantai-iltana. Ottelun alussa Gabi joutui heti venymään hyvään torjuntaan ja pelasi muutenkin hyvän pelin. Etenkin vastaantulot olivat hienoja. Ensimmäisellä jaksolla Klubilla oli muutama hyvä maalipaikka vedoista mutta vedot menivät niukasti ohi. A-K:n kaataminen rangaistusalueella jäi viheltämättä.

Toiselle jaksolle Klubi tuli hyvällä asenteella ja loi useita hyviä paikkoja laukauksilla ja Hongan puolustus oli vaikeuksissa kamppailutilanteissa, jotka päättyivät yleensä Klubin voittoon. Klubin painostuksessa Honka joutui rikkomaan kahteen otteeseen aivan  rangaistusalueen rajalla, mutta näistä tilanteista oli seurauksena vain keltainen kortti Hongalle.

Puolustuslinjassa Ella D, Pihla ja Maija pelasivat varmaa peliä. Hongan maali syntyi, kun pallo kimposi Gabin torjunnasta vastustaja selkään ja siitä maaliin, joten epäonneakin oli matkassa. Klubin maali teki A-K Annin keskityksen kimmottua maalivahdin käsien kautta A-K:lle.  

Maalit: A-K

17.4. EPS Villikissat - HJK 0-2

Myöhään perjantai-iltana pelattu ottelu jatkoi Klubin tiivistatahtista viikkoa. Ottelu pelattiin suurella kentällä, jossa maalipaikat olivat suhteellisen vähissä. HJK:lla hyviä paikkoja oli kuitenkin reilu puolenkymmentä ja lisäksi Klubi teki kaksi maalia. EPS:lla maalipaikkoja ei oikeastaan ollut ollenkaan ja Gabi ja Jenny maalililla osallistuivat peliin lähinnä huolehtimalla varmasti vastaantuloista ja purkupalloista. Ottelu oli alusta loppuun Klubin hallinnassa.

Ottelussa nähtiin kaksi hienoa maalia. Ensimmäinen maali lähti Netten vasemman laidan hienosta levityksestä Inkalla oikeaan laitaan. Inka jatkoi pallon suoraan puolustajien välistä A-K:lle ja vastassa oli enää maalivahti - veto keskelle ylös onnistui ja tulos 1-0 Klubille. Toisessa maalissa Gabi taisteli pallon ruuhkan keskeltä maaliin Tuulin keskityksestä.

Maalit: A-K ja Gabi

 

14.4. HJK - EBK 2-4 (1-4)

Koleassa säässä pelattu karsintasarjan ottelu HJK - EBK päättyi 2-4. Ottelun alussa Klubi jäi pahasti ns. telineisiin ja EBK loi useita vaarallisia tilanteita syötöillä puolustuslinjan taakse ja kulmapotkuista.  Nopeasti tilanne oli EBK:lle 3-0. Kolmannen maalin jälkeen  ottelu alkoi tasoittua, puolustus katkoi hyvin ja  Klubillakin oli muutama maalipaikka - Ella A:n veto tolppaan ja Tuulin sivuverkkoon. Seuraavan maalin teki kuitenkin taas EBK, mutta jakson lopussa Tuuli kavensi tilanteeksi 1-4.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli paikkoja, mutta Klubin maalilla Chana torjui kaiken ja klubilta maalinteossa onnistui Anni, joten jakso siis Klubille 1-0. Toisella jaksolla Klubi paransa peliä selvästi ja ottelun loppu mentiin selvässä Klubin hallinnassa.

Maalit: Tuuli ja Anni

 

11.4 FC Wild - HJK T03 1-10 (0-3)

Kilpasarjan karsintasarja alkoi aurinkoisessa säässä Veikkolan tekonurmella. Alun pienen jännityksen jälkeen ottelu siirtyi HJK:n hallintaan ja lopulta kauden avausmaalikin tehtiin kulmapotkusta (Ella A.). Liinan kaukolaukausmaalin jälkeen peli vapautui ja puoliajalle mentiin 0-3 lukemissa. Chana hoiti muutaman vaarillisemman tilanteen varmasti maalilla.

Toisella jaksolla vastustaja väsyi selkeästi, mutta HJK:lla tempo pysyi hyvänä loppuun asti ja ottelun lopussa pöytäkirjaan kirjattiin 1-10 lopputulos. Etenkin toisella puoliajalla nähtiin hyviä suorituksia, sopivasti kovuutta ja kevään aikana harjoitellut asiat onnistuivat nyt varsin hyvin.

Maalit: Mila 3, Tuuli 2, Ella A, Anni, Liina, Inka, Jenny