Aluesarja, syksy 2015

 ​

3.10 Lauantai HJK - NJS 0-1

Lauantai aamupäivällä Klubi pelasi aluesarjan viimeisen ottelun upeassa syyskelissä NJS:ää vastaan. Peli oli tasainen ja maalipaikkoja ei kummallakaan joukkueella kovin montaa ollut. Ottelun ainoa maali tuli jälleen ottelun alkupuolella kun keskialueen roikkupallo meni maalista ulkona olleen Obsen yli maaliin. Sen jälkeen Obse hoitikin kaikki maalipaikat ottelun ensimmäisellä jaksolla. Parhaat paikat Klubilla tulivat ensimmäisellä jaksolla kun Ella A  pelasi Tuulin vetopaikkaa, mutta laukaus epäonnistui. Liinan hyvän vedon maalivahti tiputti eteensä, mutta AK ei aivan ehtinyt palloon ja sama toistui kohta Tuulin laukauksen kohdalla. Ensimmäisellä jaksolla Klubi painosti, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Puolustuksessa Gabi, Maija ja Pihla pelasivat varman pelin.

Toisen jakson alku mentiin Klubin kovassa painostuksessa. Maijan keskityksen Ella A.  jatkoi kohti maalia, mutta tilanne oli paitsio ja vetokin olisi epäonnistunut. Annin hieno vetopaikan haku keskeltä päättyi heikkoon laukaukseen. Seuraavaksi Ella A. pelasi Tuulille paikan mutta veto jäi puuttumaan. Jakson paras paikka nähtiin kun Gabi kaadettiin rankkarialueen rajalla, mutta Jennyn vapaapotko meni reilusti ohi takakulmasta. Klubin maalilla Kiia pelasi varmasti ja muutama vaarallinen kulmapotku onnistuttiin tuurilla ja taidolla peittämään ja purkamaan. Vastustaja oli hyvä, mutta täysin voitettavissa ja tuloksena jälleen kerran niukka maalintappio. Peli-ilme oli ehkä hiukan väsynyt.

Maalit: -

 

21.9 Maanantai JäPS - HJK 3-2

Sateisessa Järvenpään illassa kotijoukkue oli terävä paikoissaan ja puolusti hyvin. Lopputuloksena Klubille 3-2 tappio, vaikka pelinhallinta oli Klubilla. Maalipaikkoja vastustajalla ei juuri ollut, mutta  tuloksena oli kuitenkin kolme maalia.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi suoraan pelin aloituksesta, kun JäPS tuli seinäsyötöillä kentästä läpi ja veto etukulmaa kohti meni maaliin. JäPS loi heti perään vielä toisen vaarallisen paikan, mutta tämän jälkeen Klubikin pääsi peliin mukaan paremmin. Paras paikka syntyi Annin noususta ja keskityksestä Paulinalle keskelle. Paulinan jatkon Ella A. puski maalia kohti, mutta maalivahti torjui tilanteen varmasti. JäPS siirtyi 2-0 johtoon terävällä vastaiskulla. Kulmasta annetun hyvän keskityksen JäPSin pelaaja sai laittaa pallon tyhjään maaliin. Klubin ensimmäinen maali syntyi tiukasta prässista maalipotkutilanteessa. Anni onnistui katkomaan lyhyen avauksen ja harhautti maalivahdin ja kavensi tilanteeksi 2-1. Maalin jälkeen pelin painopiste siirtyi selkeästi JäPS päätyyn. Vetopaikoista Anni laukoi vielä tolppaan ja Maijan veto meni vähän yli maalista.

Toinen jakso alkoi Klubin painostuksella, mutta maalin teki jälleen JäPS vastaiskusta. JäPS pelaaja pääsi karkuun puolustukselta ja viimeisteli läheltä "puikoista" sisään. Maalin jälkeen pelin loppu mentiin Kubin tiukassa prässissa ja JäPS ei juuri omalta aluuelta pois päässyt. Klubin toinen maali syntyi, kun Kia avasi pitkällä maalipotkulla, Ella A. katsoi pompun puolustajan taakse, kiersi pakin ja nosti pallon vastaantulleen maalivahdin yli. Toisella puoliajalla Anni antoi muutaman hyvän kulman. Paras maalipaikka kulmapotkuista tuli Liinan puskusta, mutta maalivahti torjui tilanteen. Läheltä piti tilanne syntyi myös, kun Erin rohkeasti peitti maalivahdin pitkää avausta ja pallo kimposi Erinistä niukasti maalin ohi. Klubin prässi aiheutti vaikeuksia JäPSille ja Paulina kaadettiin kulmassa kortin arvoisesti ja pian sen jälkeen Ella A:lle oli päästä erinomaiselle maalipaikalle kiertäessään pakin, mutta vetopaikka jäi saavuttamatta, kun puolustaja repi housuista vauhdin pois kortin arvoisesti. Seuranneen vapaapotkun rangaistusalueen rajalta veti Liina tarkasti muurin yli yläkulmaa kohti, mutta maalivahti torjui jälleen varmasti. Ottelun lopussa maalivahti torjui vielä yhden hyvän Liinan vedon.

Ottelun hallinnasta ja paikoista huolimatta jälleen niukka tappio Klubille.

Maalit: Anni, Ella A. 

 

 

16.9. Keskiviikko HJK - Honka 0-1

 

Klubi pelasi keskiviikkoiltana Koskelantiellä  pimeässä illassa ottelun Honkaa vastaan. Ottelussa Klubi hallitsi kentän tapahtumia, mutta voitto meni Espooseen. Ottelun alkuun Klubi tuli hyvällä sykkeellä ja syöttöpeli toimi hyvin. Ensimmäinen maalipaikka tuli Ella A.lle, kun keskialueen nousun ja puolustajan haastamisen jälkeen avautui vetopaikka, mutta veto meni vähän ohi alakulmasta. Seuraava hyvä tilanne lähti Annin keskistyksestä, mutta Maalivahti sai pallon haltuunsa, vaikka Mila menikin hyvin palloon. Myös kolmas hyvä paikka lähti Annin hyvästä syötöstä Milalle. Annin syöttö vapautti Milan läpiajoon, mutta maalivahdin hyvä vastaantulo päätti tilanteen. Ensimmäisellä puoliajalla Hongan ainoa todella vaarallinen paikka tuli Kiian epäonnistuneesta avauksesta, mutta tilanteesta seuranneen vedon Kiian poimi alakulmasta. 

Toinen puoliaika jatkui siitä mistä ottelu alkoikin. Klubi pyöritti peliä ja ensimmäinen hyvä paikka tuli, kun Nette levitti laitaan Ella A.lla, jonka keskitystä maalivahti ei meinannut saada haltuun. Toisen puoliajan vaarallisin tilanne tuli, kun Ella A. keskitti pallon ja Paulina pääsi laukomaan rangaistusaluuen sisältä, mutta maalivahti onnistui pelastamaan tilanteen maaliviivalta. Ottelun ainoa maali syntyi, kun puolustus oli myöhässä ja Honka sai hyvän vastahyökkäyksen. Ensimmäisen vedon Obse torjui, mutta torjunnasta kimmonneen pallon Hongan pelaaja sai laittaa rauhassa tyhjään maaliin. Aivan ottelun lopussa Ella A pääsi vielä jatkamaan rangaistusalueelta suoraan ilmasta Liinan pitkän keskityksen kohti maalia, mutta maalivahti torjui tämänkin tilanteen. Ottelussa oli myös suhteellisen paljon vetoja niin Liinalta, Gabilta kuin Netteltäkin, mutta vedot menivät ohi ja yli maalista. Ottelun hallinnasta huolimatta harmittava tappio.

Maalit: -

 
 
11.9 Perjantai PK-35 - HJK 1-0
 
 
 
Sarjan kärkikamppailu oli otteluna tiukka ja tasainen, mutta valitettavasti peli päättyi niukkaan Klubin 1-0 tappioon. Peli lähti käyntiin PK:n tiukalla prässillä ja Klubi jäi telineisiin. Ajassa 1:40 PK:n vetopaikkaa ei onnistuttu peittämään ja tilanne oli heti ottelun alkuun 1-0. Maalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Maalilla Obse torjui pari todella hienoa torjuntaa ja Klubin paikoissa viimeinen terävyys maalin edessä puuttui. Parhaimmat paikat Klubilla tulivat Saralle, kun Nette vapautti Saran hienolla syötöllä rangaistualueella maalintekoon. Valitettavasti veto epäonnistui. Toisella puoliajalla Gabi ja Nette pelasivat Tuulin vapaaksi rangaistusalueella, mutta veto suuntautui suoraan maalivahdille. Peli ei ollut huono, mutta yleisilme oli ehkä vähän väsynyt, vaikka taistelua olikin. Jenny kuittasi ottelussa kauden toisen kortin.

 

1.9. Tiistai HJK - LPS Musta 14-1

 
Tiistai-iltana Klubi sai vieraakseen sarjajumbo LPS Mustan. Klubin peli lähti aika hitaasti käyntiin, mutta voittajasta ei ottelussa ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Tuuli pelasi erinomaisen ottelun ja saldona oli neljä maalia ja kolme maalisyöttöä. Lisäksi vahva peli laidalla. Ella A. teki myös neljä maalia ja yksi maali hylättiin paitsiona  turhaan. Ottelun erikoisuus oli Jenny kulmapotkusta tekemä maali, mutta maali merkittiin omaksi maaliksi. Jennyn nimiin kuitenkin vedosta yksi maali. Annin vedoista kaksi komeaa maalia ja ottelun lopussa Gabi kaunisteli kahdella maalilla loppulukemat. Puolustukselle ainoa nukahdus tuli toisen jakson aloituksesta, kun LPS:n numero 10 pujotteli suoraan aloituksesta koko kentän läpi ja komea veto uppposi maaliin.
 

Maalit: Ella A 4, Tuuli 4, Anni 2, Gabi 2, Jenny, omamaali

27.8. Torstai NuPS - HJK 0-1​

Klubi pelasi myöhään tostai-iltana vaikean vieraspelin, kun vastaan tuli kilpasarjakarsinnassa lohko kakkoseksi sijoittunut NuPS. NuPS oli valinnut otteluun erittäin puolustusvoittoisen taktiikan ja pelasi ottelussa neljän puolustajan alakerralla ja käytti lisäksi vielä "miesvartiointia".
 
Ensimmäisellä jaksolla Klubi ei vaarallisia maalipaikkoja juuri onnistunut luomaan vaikka peliä hallitsikin ja jakson vaarallisimmat paikat tulivat NuPSille. Toisella jaksolla Klubi sai pelin paremmin liikkumaan ja loi muutamia vaarallisia paikkoja mm. Pauliinan jatko kulmapotkusta ja Jennyn hyvä kaukolaukaus. Ottelun ainoa maali syntyi, kun Ella A. levitti pallon laitaan Saralla joka kuljetti pallon syvälle päätyyn ja keskitti hyvin maalille. Ella A. jatkoi keskityksen maalivahdin edestä korkealta ilmasta reidellä takakulmaan. Lisäksi ainakin yksi rankkari (ehkä jopa kaksi) jäi viheltämättä toisella puoliajalla, kun Ella A:ta rikottiin rangaistusalueella.
 
Molemmat maalivahdit pelasivat hyvän ottelun. Ottelu oli maalivahdeille hankala koska tilanteita tuli vähän, mutta tilanteet olivat vaarallisia. Ensimmäisellä jaksolla Obse torjui vaarallisen vapaapotkun tolpan kautta ulos ja toisella jaksolla Kiia teki hienon pelastuksen alakulmasta. Molemmilta varmat avaukset ja vastaantulot ottelussa.
 
Maalit: Ella A.
 

21.8 Perjantai HJK - FC Kuusysi 5-0

HJK pelasi hienon ottelun myöhään perjantai-iltana FC Kuusysiä vastaan. Ottelun alku meni tunnustellessa, mutta pian peli siirtyi Klubin hallintaan. Ensimmäinen maali tuli maalinedushässäkästä, kun Ella A. onnistui liukumaan pallon maaliin. Toisessa maalissa Jenny laittoin syötön pakkien yli ja Ella A. nosti pallon yli vastaan tulleesta maalivahdista.

Toisella jaksolla peli jatkui Klubin hallinnassa ja heti jakson aluksi Anni pujotteli luvuiksi 3-0. Seuraavaksi Nette pääsi hyvää kujaa ja veti varmasti tilanteeksi 4-0. Loppuluvut 5-0 viimeisteli Jenny Netten syötöstä.

Ottelussa oli useita hyviä maalitilanteita ja puskumaalia pääsivät yrittämään hyvistä Gabin ja Jennyn keskityksistä ainakin Ella A., Anni ja Tuuli. Puolustus onnistui ottelussa erinomaisesti ja Kuusysille ei juuri maalipaikkoja tarjottu. Liina, Ella D, Pihla, Gabi ja Maija onnistuivat pitämään Kuusysin hyökkäyksen täysin pimennossa ja maalilla Obselle ja Kiialle ei juuri pahoja paikkoja torjuttavaksi tullut tällä kertaa.

Ottelussa nähtiin paljon hyviä syöttöketjuja, paljon laukauksia ja varmaan "omaa peliä". Voitto tuli hienolla JOUKKUEPELILLÄ!

Maalit: Ella A. 2, Anni, Nette, Jenny

15.8 Lauantai EBK - HJK 2-2

Klubi aloitti vieraspelinsä EBK:n kotikentällä kesäisessä säässä. Ottelun alun Klubi tuli hyvällä sykkeellä ja loi muutamia vaarallisia maalipaikkoja. Ella A:n läpiajon maalivahti onnistui torjumaan vastaantulolla. Vielä vaarallisempi paikka tuli Liinan hyvästä vapaapotkusta, kun maalivahti onnistui torjunnassa ja heti perään vielä uuden torjunnan kun Gabi pääsi jatkamaan torjunnasta kimmoneen pallon kohti maalia.

Klubin ensimmäinen maali tuli, kun Anni sai pitkän keskityksen hyvin haltuun ja veto vasurilla upposi oikeaan alakulmaan (0-1). Tämän jälkeen Klubi jatkoi painostusta ja Inkalla oli vielä hyvä maalipaikka kulmapotkusta, mutta veto meni sivuverkkoon. EBK:llakin oli muutama hyvä paikka, mutta maalilla Kia pelasi todella varmasti.

Toisen puoliajan alkukin jatkettiin vielä Klubin hallinnassa ja Jennyn keskityksestä Inkan veto meni niukasti ohi maalin. Klubin toinen maali oli yksi kauden hienoimmista, kun Paulina jatkoi volleysta kovalla vedolla Netten kulmapotkun maaliin ja tilanteeksi 2-0. Toisen puoliajan alussa Kia ei juuri töihin joutunut, mutta ottelun lopulla peli kääntyi EBK:lle. Ensimmäinen EBK:n maali vaikutti vähän paitsiolta ja lisäksi vapaapotkua alettiin tuomitsemaan EBK:lle "joka" tilanteesta. Klubi alkoi varmistelemaan voittoa, mutta EBK painoi päälle ja onnistui ottelun lopussa tasoittamaan tilanteeksi 2-2 ja tasoituksen jälkeenkin EBK osui vielä kaksi kertaa ylärimaan.

Peli oli hyvä tasoinen ja vauhdikas. Ensimmäiselle jaksolla molemmat joukkueet tekivät peliä pitkillä palloilla ja toisella jaksolla enemmän lyhyillä syötöillä. Ottelussa oli tunnettakin mukana ja etenkin Tuulin kamppailut olivat vahva esitys. Kolme pistettäkin oli tarjolla, mutta vaikeasta vieraspelistä pistekin oli hyvä saavutus.

Maalit: Anni ja Paulina

7.8 Perjantai HJK - VJS 3-2

HJK T03 avasi syksyn aluesarjan VJS:aa vastaan Koskelantien tekonurmella. Ottelun alku oli oli molemmilta joukkueilta tunnustelevaa pelaamista ja maalipaikkoja ei juuri ollut. Ella A:n maalipaikassa maalivahti onnistui venyttämään hienosti käden pallon eteen ja VJS:n vaarallisimmassa paikassa Kiian vastaantulo päättyi keltaisen kortin arvoiseen rikkeeseen, mutta maalia ei tullut. Lisäksi Klubilla Jenny vapaapotku suuntautui hyvin, mutta VJS:nmaalivahti torjui vedon.

Toisella jaksolla vauhti lisääntyi ottelussa ja Klubi aloittin maalinteon kun Ella A. jatkoi keskityksen vedolla takayläkulmaan. Seuraavaksi Nette laukoi hienosti rangaistusalueen rajalta toisen maalin. Johto asema kaventui kuitenkin nopeasti tilanteeseen 2-1, kun VJS:n kulmapotkua ei saatu siivottua pois maalialueelta ja pallo puskettiin lopulta Klubin maaliin. Ottelun lopussa Klubi siirtyi Netten kovalla vedolla 3-1 johtoon ja näytti siltä että Klubi menee selvään voittoon, kun Klubi pyöritti peliä ja Anni laukoi ylärimaan. VJS onnistui kuitenkin tasoittamaan tarkan alakulmavedon seurauksena lopputulokseksi 3-2.

Ottelu oli erittäin tasainen niin maalipaikkojen, pallonhallinnan ja syöttöjen osalta. Voitto oli Klubin ensimmäinen voitto VJS:stä ja tuli hyvällä joukkuepelillä. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin peleihin.

Maalit: Ella A., Nette 2