Pelisäännöt

Pelaajien säännöt

1. Toimin valmentajien, joukkueenjohtajan ja huoltajien ohjeiden mukaisesti. Valmentajat ohjaavat harjoituksia ja pelejä, en minä.

2. Saavun ajoissa harjoituksiin ja peleihin. Ilmoittaudun kaikkiin joukkueen tapahtumiin ajoissa. Ilmoitan myös mahdollisista muutoksista osallistumisiini ajoissa.

3. Huolehdin, että minulla on kaikki varusteet mukana ja että ne ovat asianmukaisessa kunnossa. Pukeudun sääolosuhteiden mukaan ja huolehdin omista varusteistani.

4. Pelaan reilua peliä ja kannustan omaa joukkuettani sekä pelitovereitani.Annan myös tunnustuksen vastapuolen hyville suorituksille.

5. En kiroile. En puhu rumasti kenestäkään enkä kenellekään, en kiusaa ketään harjoituksissa enkä peleissä.

6. Käyttäydyn hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella. En arvostele tuomaria, vastustajia tai omia joukkuetovereitani.

7. Yritän parhaani sekä harjoituksissa että peleissä. En häiritse muita.

8. Pyrin vapaa-ajallani liikkumaan mahdollisimman paljon ja monipuolisesti.

Vanhempien säännöt

1. Keskustelen lapseni kanssa pelaajien säännöistä.

2. Ilmoitan lapseni harjoituksiin ja peleihin etukäteen (nimenhuuto: osallistuu/ei osallistu) ja huolehdin, että lapseni on paikalla ajoissa, asianmukaisissa varusteissa, eikä liian nälkäisenä.

3. Annan lapseni harjoitella ja pelata rauhassa valmentajien ohjeiden mukaisesti. Jos minulla on toiveita tai ehdotuksia, puhun asioista ensisijaisesti vastuuvalmentajan kanssa.

4. Hyväksyn, että valmentajilla ja joukkueen johdolla on oikeus puuttua pelaajien ja vanhempien käytökseen joukkueen tapahtumissa.

5. Kannustan positiivisesti ja tasapuolisesti kaikkia pelaajia sekä pyrin edistämään reilua urheiluhenkeä - omien pelaajien, vastustajien ja tuomareiden kunnioittamista. Olen käyttäytymiselläni esimerkkinä lapsille.

6. Sitoudun hankkimaan lapselleni joukkueen johdon ohjeistaman, muuta joukkuetta vastaavan varustepaketin.

7. Huolehdin lapseni maksuista rahastonhoitajan ilmoittamaan eräpäivään mennessä. Jos tarvitsen maksuaikaa, ilmoitan siitä oma-aloitteisesti.

8. Vastaan joukkueen johdon viesteihin mahdollisimman nopeasti.

9. En kiroile joukkueen tapahtumien yhteydessä, en tule niihin päihtyneenä, enkä tupakoi ottelu- tai harjoitustapahtumien yhteydessä.

10.Ymmärrän, että peleissä joukkueen nimeämisestä ja peluuttamisesta vastaavat valmentajat sillä perusteella, että jokaiselle pelaajalle taataan vähintään puolet peliajasta tasolleen sopivimmassa ryhmässä.