Pelisäännöt

  Töölö06  joukkueen säännöt

Pelaajat

 1. Tervehdin omia valmentajia ja pelaajia tullessani joukkueen tapahtumiin.
 2.  Olen valmis pelaamaan eri pelipaikoilla kehittyäkseni monipuoliseksi pelaajaksi. Valmentaja päättää pelipaikat.
 3.  Kaikki kiusaaminen tai toisen vahingoittaminen on kiellettyä: haukkuminen, nimittely, toisen pelaajan tavaroiden luvaton ottaminen, toisen pelaajan pallon potkiminen ilman lupaa, toisen jättäminen ryhmän ulkopuolelle, lyönnit, potkut, pureminen tms.
 4. Kuuntelen ja tottelen valmentajia ja muita toimihenkilöitä. Keskityn harjoitteluun ja ohjeisiin.
 5.  Tsemppaan peleissä!

Seuraamus yhteisten sääntöjen rikkomisesta on: 1) puhuttelu, 2) jäähy eli ohjatusta toiminnasta poisto harjoituksen tai pelin loppuajan ja 1 ottelun pelikielto.

Vanhemmat

 1. Käytämme Jalkkis.net-palvelua tapahtumien koordinointiin. Oletuksena jokainen pelaaja osallistuu palveluun luotuihin tapahtumiin (In). Jos pelaaja ei pääse peliin tai treeneihin, käyn merkitsemässä esteen (Out) viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä. Jos pelaaja sairastuu pelipäivänä tai pelipäivää edeltävänä iltana, ilmoitan asiasta tekstiviestillä vastuuvalmentajalle, jotta ehditään pyytää korvaava pelaaja sairastuneen tilalle.
 2.  Huolehdin että pelaaja on paikalla treeneissä  5min ennen treenejä ja peleissä 30min ennen peliä. Ymmärrän myös että aikatauluihin voi tulla muutoksia. Jos pelaaja tulee ilman vastuu-valmentajalle tehtyä etukäteisilmoitutusta yli 20min myöhässä tapahtuman ilmoitetusta alkamisajasta, ei hän saa osallistua ohjattuun toimintaan.
 3. Harjoituksiin ja tapahtumiin osallistutaan joukkueen määrittämässä yhtenäisessä peliasussa. Muut varusteet tulee olla kunnossa, kuten pallo pumpattuna ja vesipullo täytettynä.
 4. Keskustelen pelaajan kanssa joukkuehengen merkityksestä sekä miten treeneissä, peleissä ja leireillä käyttäydytään.
 5. Kannustan kaikkia pelaajia positiivisesti ja tasapuolisesti. En anna ohjeita yksittäisille pelaajille kentän laidalta.
 6. Ennen treenejä ja pelejä kannustan lastani yrittämään parhaansa treeneissä ja peleissä. Kannustan lastani myös omatoimiseen harjoitteluun treenien ulkopuolella. Kannustan lastani myös arkiliikunnassa. (Esim. kävely, pyöräily).
 7. Peliaikaan voi vaikuttaa treeniaktiivisuus, harjoittelu, henkilökohtainen kehittyminen, tsemppaaminen peleissä.
 8. Ymmärrän että lapsen harrastus maksaa kohtuullisen summan ja maksan joukkueen laskut määräajassa. Jos kirjallisesta kehotuksesta huolimatta laskuja ei ole maksettu, pelaaja ei saa osallistua joukkueen toimintaan ennen kuin maksut on maksettu.
 9. Yritämme parhaamme auttaakseen tarvittaessa joukkueen toimintaa. Esimerkiksi ennen harjoituksia voi auttaa siirtämään maaleja paikoilleen, jotta säästäisimme arvokasta treeniaikaa.
 10. Peleihin tullaan treenien kautta. Ei kylmiltään peleihin.
 11. Treeneihin on osallistuttava tasoryhmien vähimmäismäärän mukaisesti, jotta pelaajalla on pelioikeus.
 • Sinisen peliryhmään kuuluva osallistuu keskimäärin 8 harjoitukseen kuukaudessa (2/vk)
 •  Valkoisen peliryhmään kuuluva osallistuu keskimäärin 6 harjoitukseen kuukaudessa (1,5/vk)
 •  Keltaisen peliryhmään kuuluva osallistuu keskimäärin 4 harjoitukseen kuukaudessa (1/vk)
 •  Raidalliseen peliryhmään kuuluva keskimäärin 4 harjoitukseen kuukaudessa (1/vk)

 Ilmoitetut sairaslomat tai erikseen sovitut pidemmät vapaat eivät rajoita pelioikeutta.

Valmentajat

 • Kunnioitamme lapsen koulunkäyntiä ja muita harrastuksia.
 • Kohtelemme kaikkia tasapuolisesti.
 • Noudatamme ikäluokan Kaikki pelaa -periaatetta. Tasojoukkueille järjestämme tasapuolisesti pelitapahtumia kauden aikana.

 

Hyväksytty vanhempainkokouksessa 24.2.2015