SÄÄNNÖT

 

YLEISTÄ
Pelijoukkueessa saa olla nimettynä 15 pelaajaa. Peleihin Ovat tervetulleita piirin harrastesarjoissa pelaavat naiset, eivät sitä korkeammilla tasoilla pelaavat pelaajat.

 

Tapahtuman järjestäjä ei vakuuta osallistujia. Tarkistattehan oman vakuutusturvanne.


PELITAPA
7v7, peliaika 25min

Peleissä noudatetaan Helsingin piirin harrastenaisten pelisääntöjä seuraavin tarkennuksin:
Lohkopeleissä pistelasku normaalisti: voitosta 3, tasapelistä 1 ja häviöstä 0
Tasapisteissä lopullisen sijoituksen ratkaisee
• keskinäinen ottelu
• kaikkien pelien maaliero
• kaikkien pelien tehdyt maalit
• viimeiseksi arpa

Sijoitusottelun päättyessä tasan ratkaistaan pelitulos rangaistuspotkuin. Kummastakin joukkueesta valitaan ensin kolme vetäjää. Jos tämän jälkeen ollaan edelleen tasatuloksessa, jatketaan rangaistuspotkuja, kunnes toinen joukkue on yhtä monesta potkusta tehnyt maalin enemmän kuin toinen. Jokaisen potkun potkaisee eri pelaaja.KOTIJOUKKUE
Otteluohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Mikäli joukkueilla on samanväriset pelipaidat, niin vierasjoukkue pukee ylleen vierasasun tai liivit.


VAIHDOT
Vaihtoja saa tehdä rajoituksetta ”lentävänä” niin, että vaihdettava pelaaja otetaan ensin kentältä, jonka jälkeen vaihtopelaaja voi mennä kentälle.


VAROITUKSET
Jos pelaaja tekee törkeän rikkeen tai käyttäytyy muutoin asiattomasti, puhuttelee tuomari pelaajaa. Jos puhuteltu pelaaja jatkaa sopimatonta pelaamista tai käyttäytymistä voi tuomari poistaa pelaajan kentältä. Poistettu pelaaja ei voi palata pelaamaan otteluun josta hänet on poistettu. Joukkue voi ottaa uuden pelaajan poistetun tilalle.


EROTUOMARIT
Tapahtuman erotuomarin tehtäviä hoitavat nuoret tuomarit ja pelinohjaajat jotka ovat käyneet pelinohjaaja- tai tuomarikurssin. Huomioittehan peliohjaajille työrauhan:

• Ei sopimatonta huutelua, vaan rehtiä kannustusta niin kentältä, vaihtopenkiltä kuin katsomostakin.
• Mahdollisista erotuomarivirheistä otamme palautteen vastaan kisatoimistossa.

Järjestävä seura huomioi saamansa palautteen ja pidättää päätösoikeuden näissä tilanteissa.