Miika Takkula on HJK-junioreiden uusi valmennuspäällikkö

29.4.2013

HJK-junioreiden uudeksi valmennuspäälliköksi valittiin juuri Australiasta kotiutunut Miika Takkula.

- Olen todella innossani ja motivoitunut tarttumaan uusiin haasteisiin, kommentoi Takkula.
Miika on toiminut aiemmin HJK:ssa eri ikäluokkien päävalmentajana sekä pyörittänyt jalkapallokouluja. Lisäksi hän on myös vastannut HJK:n ja Pohjois-Haagan yhteiskoulun välisestä yhteistyöstä. Takkulalla on vahva valmentajatausta ja lisäksi hänelle on kertynyt lukuisia vuosia pelikokemusta muun muassa FC Interin ja kasvattajaseura AC Oulun riveistä. Aiemmin kentällä keskikentän roolissa viihtynyt Takkula, on vuodesta 2008 lähtien panostanut valmentamiseen. Kuluneen vuoden pääosin AC Milan Academyssä (Australia) valmennustehtävissä viettänyt mies huokuu osaamista. 

- Pääsin toimimaan edellisen vuoden kovassa ja ammattitaitoisessa porukassa. Minulle kehittyi entistä vahvempi mielipide siitä, miten valmennus pitäisi rakentaa, jotta se palvelisi mahdollisimman hyvällä ja tukevalla tavalla, sekä pelaajia, että valmentajia. Pidän tärkeänä toiminnan kehittämiselle yhteisiä arvoja. Yhteisöllisyys, urheilullisuus ja ammattimaisuus pitää näkyä jokapäiväisessä toiminnassa.

- Laadukas valmennus perustuu huolehtimiseen siitä, että valmennus on kokonaisvaltaista ja etenee loogisesti. Ottaen huomioon yksilön tarpeet ja sen, mitä ominaisuuksia harjoituksessa tulisi painottaa missäkin vaiheessa pelaajan kehitystä. Tämän onnistumiseksi on taattava laadukas, kehittävä ja mielekäs ilmapiiri.

- Tärkeimmiksi tehtävikseni koen sen, että olen mukana toiminnan arjessa, seuraten toimintaa kentällä ja auttamassa sekä tukemassa valmentajia. Vuorovaikuttaminen ja sen tärkeys, on yksi Australiassa oppimistani asioista. Avoin vuorovaikutus, ”mitä tehdään ja miksi” sekä toisten kohtaaminen ja auttaminen ovat toiminnan tukipilareita, kommentoi tuore valmennuspäällikkö.

HJK-junioreiden toiminnanjohtaja Timo Muurinen on tyytyväinen uudesta värväyksestä.

- Näemme yhdessä Miikan kanssa merkittäviä mahdollisuuksia kehittää HJK-juniorit ry:n toimintaa ja pelaajakehitystä sekä jatkaa kasvun ja laadun parantamisen tiellä. Miika pystyy tuomaan HJK-junioreihin osaamista ja ammattitaitoa, joka mahdollistaa toiminnan uudenlaisen kehittämisen. Tulemme suunnitelmiemme mukaisesti jatkamaan vahvaa panostusta pelaajien kehityksen takaamiseksi ja rekrytoimme tänäkin vuonna lukuisia uusia valmentajia, innolla tulevaa yhteistyötä Takkulan kanssa odottava toiminnanjohtaja kiteyttää.

Valmennuspäällikkö Miika Takkulan yhteystiedot:
miika.takkula@hjk.fi
puh. 044-9700522