HJK:n Jimi Tauriainen siirtyy Chelsean riveihin

10.3.2020

HJK:ta vuodesta 2016 asti HJK:ta edustanut Tauriainen siirtyy englantiin.

16-vuotias Jimi Tauriainen siirtyy pelaamaan Chelsea FC:n akatemiaan. Vuodesta 2016 asti HJK:ta edustanut Tauriainen solmi englantilaisten kanssa pitkän sopimuksen ja aloittaa seuran akatemiassa kesällä. 

Tauriainen voitti viime kaudella Suomen mestaruuden HJK:ssa. FC WILD:ssa pelaamisen aloittanut Tauriainen on ollut myös 2004-ikäluokan maajoukkueen vakiokasvo.

HJK:n valmennuspäällikkö Erkki Valla iloitsee Tauriaisen siirrosta.

– Tämä on merkittävä edistysaskel Jimin uralla. Hän pelasi erinomaisen viime kauden niin HJK:n C15-joukkueessa kuin ikäluokan nuorten maajoukkueessakin. Ei siis ollut ihme, että moni eurooppalainen suurseura kiinnostui hänestä.

Valla kuvailee Tauriaista oikealla viihtyväksi laitapelaajaksi, jonka vahvuudet ovat laadukkaassa pallollisessa pelaamisessa. Hänen pelilleen tyypillisiä piirteitä ovat rajut tempokuljetukset sekä laadukkaat pitkät syötöt.

– Vaikka Jimi on erinomainen viimeistelijä, hän on myös monipuolinen hyökkäysten rakentelija. Hän syttyy ja saa itsestään usein eniten irti parhaita joukkueita vastaan. Kyseessä on siis voittajatyyppi, jollaisen jokainen valmentaja haluaa omaan joukkueeseensa.