HJK ry panostaa pitkäjänteiseen hallitustyöskentelyyn

6.2.2020

Kati Ihamäki on HJK ry:n hallituksen uusi jäsen.

HJK on suomalaisessa mittakaavassa hyvässä asemassa: Seuran voimavarat eivät kulu päivästä tai kaudesta toiseen selviytymiseen, vaan toimintaa on mahdollista rakentaa suunnitelmallisesti sekä kauaskantoisesti. HJK ry:n hallituksella on aktiivinen rooli seuran strategian luomisessa ja erilaisten kehityshankkeiden eteenpäin viemisessä.

Hallitusta muodostaessa otetaan aina huomioon seuran strategia ja muut kehitystarpeet sekä näihin tarvittava osaaminen. Sisältönäkökulmien lisäksi kokoonpanossa halutaan varmistaa riittävä monimuotoisuus eri näkökulmien saamiseksi hallitukseen.

– Hallituksessa voi istua enintään kuusi vuotta. Rakentamamme porrastettu kiertomalli luo hyvän paineen etsiä hallitukseen säännöllisesti uutta ajattelua sekä energiaa. HJK on tietysti siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että niin ry:n kuin Oy:n hallitukseen on helppo saada rekrytoitua huippuosaamista, hallituksen puheenjohtaja Kai Koskinen kertoo.

HJK ry:n hallituksen tuorein vahvistus on OP Ryhmän brändi- ja yritysvastuujohtajana työskentelevä Kati Ihamäki. Ihamäki tuo mukanaan laajaa näkemystä sekä yhteiskuntavastuupuolelta että kumppanuuksista.

– Lähden todella innoissani mukaan hallitustyöskentelyyn. Kaikki neljä poikaani ovat pelanneet Klubissa, joten seuran toiminta on tullut tutuksi ruohonjuuritasolla. Haluan tietysti perehtyä vielä tarkemmin HJK:n toimintaan, mutta olen jo nyt positiivisesti yllättynyt yhteiskunnallisen työn sekä ajattelun laajuudesta seurassa. Urheilulla on ihmisiä yhdistävä voima ja uskon, että yhteiskunnan eriarvoistumista voidaan saada liikunnan sekä urheilun avulla kuriin.

HJK ry:n hallitusjäsenet 2020:

Kai Koskinen (pj)
Ossi Määttä (vpj)
Kati Ihamäki
Kimmo Lipponen
Olli-Pekka Lyytikäinen
Heidi Puolitaival
Jari Turpeinen
Jorma Vertainen