Joonas Sarelius on palkittu Kaijan kannulla

21.11.2019 klo 15:00

HJK:n tyttöjen edustusjoukkueiden valmennuspäällikkö ja naisten liigajoukkueen manageri Joonas Sarelius on palkittu Captain’s Ball -gaalassa Kaijan Kannulla.

Palkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisen tyttö- ja naisjalkapallon edistämiseksi tehdystä menestyksekkäästä ja pitkäjänteisestä työstä sekä naisten ja tyttöjen tasavertaisesta huomioimisesta seuratoiminnassa.

Klubissa vuodesta 2015 asti työskennellyt Sarelius jakoi palkinnon saatuaan kiitosta vuolaasti seuran valmentajille.

– Tämä palkinto kuuluu kaikille HJK:n tyttö- ja naispuolen valmentajille, jotka ovat parhaillaan kentällä työnteossa. Kauden 2019 menestys nais- ja tyttöpuolella ei ole tullut sormia napsauttamalla, vaan olemme tehneet Klubissa pitkäjänteisesti töitä jo monta vuotta.

HJK:n naiset voittivat 14 vuoden tauon jälkeen Suomen mestaruuden ja HJK:n tyttöjoukkueet voittivat Suomen mestaruuden kaikissa ikäluokissa (2004, 2005 ja 2006). B-tytöt puolestaan juhlivat Suomen mestaruutta pitkän tauon jälkeen vuonna 2018. 

– Klubilla on ollut vaikeitakin vuosia kun sain kunnian tulla jatkamaan aloitettua työtä. Tyttöpuolella on aivan samat lähtökohdat, kun pojillakin: valmennuksen ja olosuhteiden pitää olla laadukkaita. Haluamme tulevaisuudessa tehdä asiat vielä paremmin, Sarelius päättää. 

Kaijan Kannu on nimetty sen ensimmäisen saajan, suomalaisen naisjalkapallon uranuurtajan Kaija Salopuron mukaan. Salopuron ja Sareliuksen lisäksi naisten liigajoukkueen taustahahmo Heimo Laaksonen on saanut tunnustuksen vuonna 2007.