Niko Rajala HJK:n valmennusosaamisen kehittäjäksi

20.11.2019 klo 18:00

Palloliitto on käynnistänyt Valmennusosaamisen kehittäjä -pilottihankkeen, jonka tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle osaava sekä koulutettu valmentaja. Klubin hankkeen vetäjäksi on valittu pitkään seuran toiminnassa mukana ollut Niko Rajala. Rajala on työskennellyt HJK:ssa vuodesta 2011 asti, niin kaupunginosavastaavana kuin akatemiavalmentaja.

Kaksivuotinen Valmennusosaamisen kehittäjä -hanke on osittain Palloliiton rahoittama ja se toteutetaan yhteistyössä EPS:n sekä VJS:n kanssa. Rajala vastaa HJK:n sekä yhteistyöseurojen valmentajien koulutuksista Futisvalmentajastartista ikävaihekoulutuksiin ja myöhemmin aina UEFA C-tasolle asti.

– Tavoitteena on synnyttää valmentajille aitoja urapolkuja sekä kehittää yksittäisten seurojen toimintaympäristöä ja työkaluja siten, että valmentajilla on tasavertaiset mahdollisuudet kehittyä. Tämä on todella hieno tilaisuus murtaa muureja ja syventää seurojen välistä yhteistyötä kohti yhtenäisempää linjaa, Rajala kertoo.

Seurat voivat jatkossakin järjestää myös omia sisäisiä koulutuksia, mutta hyväksi havaittuja toimintamalleja ja osaamista pyritään lisäämään yli seurarajojen. Visiona on yhteinen keskitetty koulutuskeskus- ja toiminta, jossa ovat mukana niin kouluttajat kuin erikoisosaajat (esim. fyysinen tai henkinen valmennus).

Lisätietoa hankkeesta ja valmennuskoulutuksen uudistamisesta Palloliiton sivuilta: