Marko Hirvonen aloittaa HJK:n valmennuskoordinaattorina

22.10.2019

Seitsemän vuotta Klubissa kaupunginosavastaavana toiminut Hirvonen aloittaa virallisesti uudessa toimessa 1.11. Hän toimii kaupunginosajoukkueiden U6-U9 sekä taitokoulu U8 valmennuskoordinaattorina ja lisäksi valmentajana kolmessa nuorimmassa akatemiaikäluokassa.

Pelaajamäärien kasvun tuomaan paineeseen reagoitiin perustamalla uusi toimenkuva, jonka tehtävänä on nostaa osaamista sekä organisointi- ja tiedotuspuolella että käytännön kenttätason valmentamisessa.

– Organisointipuoli on kaiken pohja, eli jos asiat ei ole organisoitu hyvin kentällä ja sen ulkopuolella, on vaikea päästä kiinni opetussisältöihin. Silloin toiminnasta tulee jatkuvaa reagointia ja suunnittelematonta kaaoksen hallintaa. Hyvä organisointi ja hyvä viestintä mahdollistavat stabiilin toimintaympäristön sekä vanhemmille että lapsille, jolloin on mahdollista päästä kiinni toiminnan ytimeen, jalkapallon opettamiseen, Hirvonen kertoo.

Hirvosen aloittaessa kaupunginosavastaavana seitsemän vuotta sitten vastaavilta puuttui yhtenäinen linja jota seurata, eivätkä he olleet juurikaan yhteydessä toisiinsa. Sen jälkeen toimintatapoja ja opetussuunnitelmia on yhtenäistetty, kommunikaatiota lisätty ja viimeisimpänä päästy varsinaisen opettamisen ytimeen, eli siihen mitä ja miten opetetaan ja mitkä asiat ovat oleellisia kyseisille ikäluokille.

Kaupunginosavastaavia on tähän mennessä koulutettu ryhmäkoulutuksilla, joita jatketaan edelleen jonkin verran. Niiden lisäksi Hirvonen pyrkii pääsemään valmentajiin kiinni yksilöinä, jolloin kehittämisen kohteet on helpompi määritellä ja vahvuuksia pystytään hyödyntämään.

HJK:n kaupunginosavastaavat 2019-2020:

Arabia – Samuel Bird
East – Ville Naumanen
Kannelmäki – Pekka Hyvärinen
Lauttasaari – Eero Savimäki
Malmi – Tatu Helenius
Munkkiniemi – Petteri Kärkkäinen ja Iida-Maria Poussa
Töölö – Henri Lillqvist ja Jerry Ordell