Klubin kuukauden vapaaehtoinen: Sanna Klingberg

10.10.2019

Syyskuun vapaaehtoisena palkittiin HJK T08-joukkueen joukkueenjohtaja Sanna Klingberg.

HJK palkitsee joka kuukausi yhden ahkeran vapaaehtoistyöntekijän yhdessä Kultajousen kanssa. Syyskuun vapaaehtoiseksi on valittu HJK T08-joukkueen joukkueenjohtaja Sanna Klingberg.

Jalkapallolla on iso rooli Klingbergin elämässä. HJK:n toimintaan hän liittyi tammikuussa 2018, kun oma tytär siirtyi toisesta joukkueesta pelaamaan HJK T08:aan. Joukkueenjohtajana Klingberg aloitti seuraavana kesänä.

– Perheessämme jalkapallo on aina ollut vahvasti mukana. Tänä päivänä se on osa arkea jo pelkästään oman lapsen harrastuksen kautta. Paljon seurataan myös pelejä maailmalta sekä käydään katsomassa paikan päällä.

Liukuvan työajan ansiosta siviilityön ja vapaaehtoistyön yhteensovittaminen on vakuutusyhtiössä työskentelevän Klingbergin osalta onnistunut hyvin.

– Vuorokauden tunnit ovat riittäneet ja koska oma lapsi pelaa joukkueessa, niin treeneissä, peleissä ja turnauksissa olisin läsnä joka tapauksessa, Klingberg toteaa.

Joukkueen arkea Klingberg kuvailee simppeliksi ja selkeäksi. Pelaajat ja perheet ovat sitoutuneita joukkueen toimintaan ja vanhempien kesken vallitsee hyvä yhteishenki. Joukkue toimii yhdessä hyvin ja turnausreissuilla on aina omat fanijoukot mukana.

Aiempaa kokemusta joukkueenjohtajan roolista Klingbergillä ei ollut, mutta alun haasteiden jälkeen hän kertoo päässeensä hyvin hommaan kiinni ja oppineensa matkan varrella paljon.

– On todella mukavaa ja kunnia saada olla näin vahvasti mukana joukkueen ja Klubin toiminnassa. Saan tehdä tätä työtä loistavien ihmisten kanssa, joita ilman olisin välillä todella pulassa.