HJK:n maalivahtivalmentaja Dmitriy Chydaykin Aspire Academyyn

8.8.2019

Marko Frantsi aloittaa HJK-junioreiden uutena maalivahtivalmentajana. Dmitriy ”Dima” Chydaykin siirtyy työskentelemään Aspire Academyyn.

Klubin monivuotinen maalivahtivalmentaja Dmitriy ”Dima” Chydaykin siirtyy työskentelemään Aspire Academyyn. Syksyllä 2015 HJK:n silloisen maalivahtivalmennuspäällikkö Tuomas Peltosen alaisuudessa aloittanut Dima on tullut seurassa nopeasti tunnetuksi oppimishaluisena, määrätietoisena sekä kovan vaatimustason omaavana valmentajana.

Peltosen lähdettyä vuoden 2018 alkupuolella Qatariin, sai myös Dima isommat saappaat täytettäväksi. Seurassa tullaankin muistamaan Dima pilke silmäkulmassa työskentelevänä rautaisena ammattilaisena, joka tarttui myös muihin kuin oman osaamisalueensa tehtäviin. Dima työskentelee jatkossa Aspire Academyn poikien 05-06-ikäluokan maalivahtivalmentajana.

– Kiitos paljon koko Klubiperheelle, viimeiset neljä vuotta ovat olleet mahtavia. Nyt on aika ottaa askel eteenpäin, kiittää Chydaykin.

HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula kertoo, että maalivahtivalmentajan vaihdoksessa tärkeintä on ollut klubilaisen maalivahtipolun turvaaminen.

– Kun saimme tietää Diman siirtymisestä uusiin haasteisiin, aloitimme heti kartoittamaan potentiaalista seuraajaa. Ykkösprioriteettimme oli turvata jatkumo Peltosen laatimaan klubilaiseen maalivahtipolkuun ja harjoitemetodiin, jossa kaikki harjoitteet alkuveryttelystä lähtien kytkeytyvä johonkin pelitilanteeseen. Toivotamme Dimalle kaikkea hyvää ja onnistumisia uudessa haastavassa työtehtävässään, avaa Takkula. 

HJK-junioreiden uutena maalivahtivalmentajana aloittaa Marko Frantsi. Frantsi on työskennellyt pitkään FC Espoossa maalivahtivalmentajana sekä tyttöpuolen maajoukkuetoiminnassa. 

– Tulen erittäin innokkaana mukaan ja kyseessä on iso askel urallani, Suomessa tuskin parempaa pestiä olisi. Päätös siirtyä uusiin haasteisin oli kehittymisen kannalta lopulta helppo, sillä ehdin työskennellä FC Espoossa viitisen vuotta, kertoo Frantsi.

Frantsi kuvailee itseään ihmiskeskeiseksi valmentajaksi. 

– Haluan aina tutustua valmennettaviini tarkemmin ja löytää tavan valmentaa erilaisia persoonia.

Tervetuloa Klubiin Marko! Tämän lisäksi Oso Hautamo jatkaa nuorempien akatemian ikäluokkien maalivahtivalmentaja.