Klubin kuukauden vapaaehtoinen: Jani Koivukari

29.8.2019 klo 09:00

Elokuun vapaaehtoiseksi on valittu Töölö -06:ssa huoltajana toimiva Jani Koivukari.

HJK palkitsee joka kuukausi aikaansaavan vapaaehtoistyöntekijän yhdessä Kultajousen kanssa. Elokuun vapaaehtoiseksi on valittu Töölö -06:ssa huoltajana toimiva Jani Koivukari.

Klubiin Koivukari liittyi lapsensa kanssa vuonna 2012, kun hän iltapäiväkerhotoiminnan kautta tapasi silloisen Töölö -06:n valmentajan Marko Hirvosen.

– Näin kuinka hyvin Marko osasi olla lasten kanssa ja opettaa jalkapalloa, Koivukari muistelee ihaillen.

Sitä ennen ei lajilla ollut minkäänlaista roolia hänen elämässään.

– Olin katsonut tasan yhden jalkapallomatsin, olisiko ollut Englanti-Brasilia ja mielestäni ne eivät tehneet kentällä mitään muuta kun kaatuilivat.

Vasta oman pojan aloitettua pelaamisen ymmärsi Koivukarikin, kuinka vaikea ja hieno laji kyseessä on.

– Nykyään seuraan jalkapalloa todella paljon. Käyn katsomassa meidän -06 akatemian pelejä ja välillä myös edustusjoukkueen pelejä, hän luettelee.

–  TV:stä katselen varsinkin Real Madridin matsit, joilla viime kausi oli kyllä aikamoista tuskaa, mutta kyllä se siitä paranee.

Siviilitöikseen Koivukari on rakennusalan yrittäjä. Hän on siitä onnellisessa asemassa, että voi määrittää omat työaikansa, ja kykenee siksi myös olemaan suurimman osan treeneistä mukana.

– Se, että pystyn olemaan paljon paikalla poikien kanssa ja tunnen heidät, mahdollistaa huomaamaan erilaisia asioita. Jos poikien välillä olisi esimerkiksi jotain kiusaamista tai muuta, pystyn raportoimaan siitä heti valmentajalle, joka taas voi puuttua siihen välittömästi.

Vapaaehtoistyö merkitsee Koivukarille paljon. Sen kautta hän viettää enemmän aikaa lastensa kanssa, ja jos joukkue lähtee turnauksiin, saa huoltajakin tulla mukaan. Ainoa haastavuus on löytää aikuinen mukaan ulkomaan reissuihin, sillä silloin joutuu ottamaan vapaata töistä useamman päivän. Sekin on silti pieni varjopuoli verrattuna siihen, kuinka monta uutta hyvää ystävää Koivukari on Klubin vapaaehtoistoiminnasta saanut.