Klubin kuukauden vapaaehtoinen: Annika Mäkinen

10.7.2019 klo 10:00

Heinäkuun vapaaehtoisena palkittiin Annika Mäkinen.

HJK palkitsee joka kuukausi ahkeran ja ansioituneen vapaaehtoistyöntekijän yhteistyössä Kultajousen kanssa. Heinäkuun vapaaehtoiseksi valittiin Annika Mäkinen, joka toimii HJK East T07-09:n joukkueenjohtajana sekä HJK East P07:n pelijojona.

Hänen tehtävälistallaan kiirettä pitääkin.

– Poikani aloitti syksyllä 2014 HJK Eastissa jalkapallon ja tyttö vuotta myöhemmin. Syksyllä 2015 aloitin apuvalmentajana East P07:ssa ja helmikuussa 2016 joukkueenjohtajana T07-09:ssä, Mäkinen listaa.

– Sittemmin poikien treeneissä auttaminen on jäänyt vähemmälle ja olen enemmän keskittynyt tähän tyttöjen byrokratiapuoleen. Molempien peleissä toimin edelleen huoltajana tarpeen ja ehtimisen mukaan.

Jojon homma on Mäkisen sanojen mukaan varsinaista yleisnaisjantusena toimimista. Tehtäviin hän päätyi vanhalla kunnon "ensin pikkusormi ja sitten koko käsi" -periaatteella, eli toimimalla ensin joukkueiden silloisten toimihenkilöiden apuna, ja vähitellen sitten itsekin toimihenkilönä.

Mäkinen on ammatiltaan koulutussuunnittelija, ja koska viestintäpainotteinen työ vaatii organisointi- ja priorisointikykyä, on siitä hyötyä myös joukkueen toiminnan järjestämisessä.

– Minulla on joustava työaika ja toisinaan etätyömahdollisuus, joten perheen ja harrastusten yhdistäminen työelämään on sujunut melko kitkattomasti. Monesti istun pelin tai treenin ajan jossakin naputtelemassa tietokoneella.

Juniorijalkapallolla on varsin iso rooli Mäkisen elämässä, eikä kulu päivääkään vailla jommankumman joukkueen toimintaan liittyvää asiaa. Mahdollisuuksiensa mukaan hän käy myös katsomassa erityisesti HJK:n naisten otteluita. Miestenkin peleihin ehtii toisinaan.

Hänestä haastavinta on ehkä se, että oma aika on niin kortilla.

– Toisaalta jojon hommasta saa myös paljon iloa. Saan olla mukana lasteni harrastamisessa ja kenttien laidoilla tulee vietettyä aikaa koko perheellä yhdessä, kun myös mieheni on apuvalmentajana molemmissa joukkueissa, toteaa Mäkinen tyytyväisenä.

– Meillä on ihan mahtavia vanhempia ja teemme joukkueina asioita yhdessä, kuten käymme katsomassa otteluita ja järjestämme itse omia turnauksia. Tytöt ovat olleet usein pallotyttöinä liigaotteluissa.

Mäkisestä on hienoa olla osa isoa, aktiivista seuraa, jossa kaikenlaisille pelaajille on mahdollisuuksia.

– Olen pienen mutta pippurisen tyttöjoukkueemme kanssa saanut seuralta monenlaista tukea ja apua toiminnan pyörittämiseen, mistä olen hyvin iloinen ja kiitollinen, summaa Mäkinen.