Klubin kuukauden vapaaehtoinen: Tuomas Ryhänen

24.6.2019

Kesäkuun vapaaehtoiseksi valittiin Munkka -10:n joukkueenjohtaja, apuvalmentaja ja peluuttaja Tuomas Ryhänen.

HJK palkitsee joka kuukausi uutteran vapaaehtoistyöntekijän yhdessä Kultajousen kanssa. Kesäkuun vapaaehtoiseksi valittiin Munkka -10:n joukkueenjohtaja, apuvalmentaja ja peluuttaja Tuomas Ryhänen.

Kyseinen joukkue on Ryhäselle likellä niin sydäntä kuin sijaintiakin.

– Munkkivuoren kotimme lähelle perustettiin 2010-poikien kaupunginosajoukkue keväällä 2016. Poikani liittyi joukkueeseen mukaan silloin heti alusta alkaen, HJK:n futiskouluvuosien jälkeen, hän kertaa.

– Aloitin tehtävissä pian joukkueen perustamisen jälkeen. Lapsuudessani oma isäni oli joukkueenjohtajana, kun itse pelasin VJS:ssä futista, joten esimerkki löytyi läheltä.

Jalkapallo kuuluu monella tavalla Ryhäselle tärkeisiin asioihin. Nykyisten toimihenkilörooliensa lisäksi hän on nimittäin itse aikoinaan pelannut pitkään ja seurannut varsinkin suomalaista futista erittäin aktiivisesti, mikä puolestaan on luonut miehelle useita vahvoja ystävyyssuhteita.

Päivätöikseen Ryhänen toimii digitaalisen viestinnän parissa. Työympäristö on siltä osin joustava, että päivän aikana on mahdollista auttaa hetki silloin tällöin, mikäli kiireisiä joukkueenjohtamiseen liittyviä asioita tulee.

– Sporttisessa työyhteisössämme myös monet muut toimivat innolla lastensa harrastusten parissa, joten ajatuksia pääsee jakamaan kollegoiden kanssa ja yleinen ilmapiiri kannustaa toimimaan myös vapaa-ajalla aktiivisesti, hän summaa.

– Ruuhkavuodet ovat kiireisiä monella rintamalla, mutta toisaalta vapaaehtoistyössä voi auttaa samalla myös muita perheitä ja innostaa vierellä olevia vanhempia aktiivisuuteen.

Ryhäsen mielestä vapaaehtoistyössä ennakointi ja yhdessä tekeminen ovat homman ydin. Hänelle lasten kanssa toimimisesta on karttunut myös hienoa ja monipuolista kokemusta muun perhe-elämän mausteeksi.

Munkka -10:n pelaajamäärä on kasvanut jatkuvasti ja ollut tänä vuonna jo yli 45, toisin sanoen viisi peliryhmää.

– Läpi vuosien on ollut todella hyvä meininki ja esimerkiksi itselle kiireisinä aikoina voi luottaa, että taustatiimi toimi, ylistää Ryhänen.

Hän paljastaa joukkueen onnistumisen salaisuuden olevan nimenomaan siinä, että alusta alkaen on löytynyt laaja joukko vapaaehtoisia eri tehtäviin. Tällä hetkellä säännöllisesti mukana on noin kymmenen vanhempaa etenkin peluutustehtävien parissa. Erityiskiitokset haluaa Ryhänen antaa rinnallaan toimiville Simo Niemiselle joukkueenjohdossa ja Antti Pelkoselle raha-asioissa.

– Klubi on minulle iso juttu, yksi elämäni sinivalkoisista langoista. Kun sitten myös lapseni innostui HJK:n toiminnasta, oli itselleni luontevaa lähteä auttamaan koko joukkuetta. Haluan tuoda liikuntaa ja iloa lasten elämään.