Klubin kuukauden vapaaehtoinen: Anu Vilkman

4.6.2019

HJK palkitsee joka kuukausi ahkeran ja ansioituneen vapaaehtoistyöntekijän yhteistyössä Kultajousen kanssa. Toukokuun vapaaehtoiseksi valittiin Anu Vilkman, Töölö 09- ja Töölö 11- poikien joukkueiden rahastonhoitaja.

Vilkmanin omaan elämään on jalkapallo tullut vasta aikuisiällä perheen harrastamisen myötä.

– Vanhempi lapsi meni kesäfutiskouluun ekan kerran 3-vuotiaana ja siitä lähtien olemme käyttäneet ahkerasti erilaisia HJK:n toimintoja, hän kertoo.

– Lapset ovat joukkueissa pelaamisen lisäksi käyneet leireillä ja iltapäiväkerhoissa.

Kun perheen kaikki miehet jakoivat saman kiinnostuksenkohteen, ei hän halunnut jäädä ulkopuoliseksi.

– En tajua lajista paljon mitään, mutta kannustan perus futismutsina omien lasten joukkueita ja tietysti myös kaikkia muita Klubin joukkueita.

Siviilityökseen Vilkman toimii tv-tuottajana, ja rahastonhoitajan hommat on helppo hoitaa koneella aina sopivassa välissä – yleensä illalla kotisohvalla. Pesti on hänestä siitä mukava, ettei se vaadi tiettynä aikana kentän laidalla seisomista.

Energinen äiti ei omien sanojensa mukaan ole kirjanpitäjätyyppiä, mutta onneksi Jalkkis-palvelussa on helppo hoitaa joukkueiden raha-asiat. Kunhan vanhemmat maksavat maksunsa ajallaan ja oikealla viitenumerolla, hoituvat hommat helposti.

– Ongelmatilanteissa voi onneksi aina soittaa toimistolle Tina Kuuselalle, kiittelee Vilkman.

– Ehkä tärkein oppi on se, että toimenkuvan myötä tiedän, miten joukkueella menee ja keitä siihen kuuluu. 

Vilkman on tyytyväinen myös molempien poikiensa joukkueiden mukavasta ja leppoisasta hengestä. Ikävyyksiä on erittäin harvoin.

– Toki kun on rahasta kyse niin aina joskus jotakuta sapettaa. Onneksi valmentajatkin tietävät, että rahaa on rajoitetusti, joten he eivät ilmoita joukkueita liian moneen turnaukseen ja pitävät toiminnan aisoissa.

Vapaaehtoisena toimimisesta ei Vilkman luopuisi noin vain. Hänestä on palkitsevaa saada olla tiiviisti mukana lasten harrastuksessa ja sitä kautta tutustua toisiin vanhempiin ja muihin lapsiin.

– Klubi tukee meitä vapaaehtoisia hyvin ja on hauska olla osa sinivalkoista porukkaa!