Pallosankarit tarjoaa liikunnan riemua ja onnistumisia

14.5.2019

Onnistuneen potkun jälkeen on hyvä heittää läpyt!
Auringonpaisteessa oli hymy herkässä niin lapsilla kuin aikuisillakin

Helsingin koulujen erityisluokkien oppilaat pääsivät temmeltämään Saharan pallokentälle Pallosankarit -tapahtuman merkeissä. HJK:n, Palloliiton sekä Koululiikuntaliiton yhteistapahtuma järjestettiin nyt toista kerta. 

Auringonpaisteessa oli hymy herkässä niin lapsilla kuin aikuisillakin. Ympäri kenttää järjestetyillä pisteillä, kuten juoksuradalla ja taitopihalla, saivat kaikki vuorollaan kokeilla osaamistaan. HJK:n erityisryhmäjoukkueiden vastuuhenkilön Ville Sallisen mukaan etenkin juoksurata oli aamusta asti todella suosittu.

‒ Ryhmiä on käynyt tässä jo kolme tai neljä, ja päivä sujunut ihan mahtavasti. Lapset ovat tulleet reippaasti mukaan ja liikunnan iloa on näkynyt paljon. Yksikään lapsi ei ole jäänyt sivuun, vaikka olisi alussa vähän jännittänytkin. Kaikki rohkaistuvat pikkuhiljaa nähtyään luokkakavereidensa tekevän.

Sallinen haluaa muistuttaa lapsia olemaan suhtautumatta liikuntaan liian vakavasti.

‒ Liikunta on hauskaa eikä siinä tarvitse jännittää. Aina ei tarvitse olla edes paras, vaan tärkeintä on yrittää parhaansa.

Myös luokkien mukana olleet aikuiset ovat olleet hyvillään Pallosankarit-päivän kaltaisesta toiminnasta.

‒ Tulimme suurin odotuksin kun viime vuonna oli niin onnistunut tapahtuma. Nyt tiesimme saavamme hyvää liikuntaa ja lapset ovat nauttineet, kehuu Laakavuoren ala-asteen koulun opettaja Anne Sjöblom.

‒ Jotkut oppilaista ovat olleet aluksi varautuneita, mutta hetken katseltuaan leikkineet mukana oikein tyytyväisinä. Tulemme tietysti ensi vuonnakin!