Valtakunnalliset SM-sarjat käynnissä – Klubin joukkueilla mitalinkiilto silmissä!

3.5.2019

B-poikien Casper Lönnqvist, B-tyttöjen Ella Pesonen ja A-poikien Miska Peltola.

HJK:n B-ikäluokan tytöt sekä pojat ja A-pojat ovat varmistaneet paikkansa valtakunnallisiin SM-sarjoihin. Molemmat B-ikäluokan joukkueet matkaavat seuraavaksi pohjoiseen pelaamaan – tytöt Ouluun ja pojat Rovaniemelle. A-pojat kohtaavat sunnuntaina KaaPon Telia 5G Arenalla.

HJK:n B-tytöt pelasivat karsinnoissa seitsemän ottelua, joista saldoksi tuli viisi voittoa ja kaksi tasapeliä maalisuhteella 25-5. Pisteet riittivät eteläisen karsintalohkon 2. sijaan ja Klubi sai SM-sarjaan 2 lähtöpistettä.

– Pelasimme karsinnoissa hyvin ja meillä on käytössä laaja, mutta nuori pelaajarinki. Joukkueen tarkoitus on kehittää pelaajia Naisten Liigaan, joten keskitymme harjoittelussa pelaajien kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Tasapainoilemme jatkuvasti koulun, maajoukkueiden ja sarja-arjen kanssa, jotta voisimme luoda pelaajille ympäristön, jossa mahdollisimman moni kehittyisi kohti Suomen huippua, kertoo joukkueen päävalmentaja Mari Savolainen.

HJK joutui lähtemään SM-avaukseen normaalista poikkeavalla kokoonpanolla, sillä peräti seitsemän pelaaja oli Serbiassa koulujen välisissä MM-kisoissa. ONS:a vastaan saadaan kuitenkin jalkeille koko joukkue.

– Olemme nollanneet EBK-tappion ja lähdemme hyvillä mielin seuraavaan koitokseen. Lepäsimme pääsiäisviikon ja saimme nyt useamman kovan harjoitusviikon alle, joten olemme pystyneet valmistautumaan peliin hyvin.

HJK:n B-pojat pelasivat karsinnoissa yhdeksän ottelua, joista saldoksi tuli kolme voittoa, kolme tappiota ja kolme tasapeliä maalisuhteella 23-16. Nuorella ryhmällä liikkeellä ollut HJK sai jännittää SM-sarjapaikkaa viimeiselle kierrokselle asti.

– Karsinnat olivat meille vaikeat: ensimmäiset pelit eivät lähteneet halutulla tavalla käyntiin ja se aiheutti paineita. Rentous puuttui ja itseluottamus sai pienen kolahduksen. Kuitenkin kun pelien panokset kovenivat niin pelaamisemme käyrä alkoi kääntyä nousuun. Olemme varmasti henkisesti vahvempia nyt kun sarja alkaa. Ja uskon, että mollivoittoiset karsinnat toivat meille lisää nälkää tulevaan sarjaan, avaa joukkueen päävalmentaja Teemu Tavikainen.

Joukkueessa on tällä hetkellä hyvää kilpailua pelipaikoista ja pelaamisen kontrolli on parantunut koko ajan. HJK kohtaa ensimmäisessä SM-sarjapelissä RoPS:n.  

– Loukkaantumiset kuuluvat lajiin. Aina välillä joku on poissa ja se antaa seuraavalle mahdollisuuden näyttää. Valmistaudumme otteluun katsomalla videoita ja mukautamme viikkosuunnitelmaa vastustajan mukaan, kuitenkaan unohtamatta omia perusteitamme siitä miten haluamme pelata.

Myös Klubin A-pojat varmistivat paikkansa SM-sarjassa. Joukkue pelasi karsinnoissa yhdeksän ottelua, joista saldoksi tuli neljä voittoa, yksi tasapeli ja neljä tappiota maalisuhteella 21-20. 

– Karsinnat menivät joukkueelta kohtuullisen hyvin, muutama heikompi ottelu mahtui mukaan, mutta myös kasa hyviä otteluita. Lähtökohdat SM-sarjaan ovat hyvät, eikä joukkue ole muuttunut karsintojen jälkeen lainkaan. Pre-season meillä jäi hieman tyngäksi, kun kauden alussa tuli peräti 14 uutta pelaajaa. Oma peli on kuitenkin kehittynyt jatkuvasti, sanoo joukkueen päävalmentaja Tomi Nylund.

A-poikien ensimmäinen ottelu Ilvestä vastaan oli haastava. Tamperelaiset tulivat kovalla ryhmällä Helsinkiin ja Klubin topparin jouduttua ulosajetuksi 70. peliminuutin kohdalla, sai Ilves miesylivoimalla tehtyä voittoon vaadittavat maalit.

– Meillä on nyt takana hyvä treeniviikko ja olemme valmiimpia KaaPo-otteluun. Joukkue asetti tavoitteekseen ottaa sarjasta mitali – se vaatii nuorelta ja jokseenkin kokemattomalta ryhmältä venymistä tiukoissa otteluissa, mutta on täysin toteutettavissa, päättää Nylund.