Klubin kuukauden vapaaehtoinen: Mikko Päivinen

30.4.2019

HJK ry ja yhteistyökumppani Kultajousi haluavat kuukausittain palkita ansioituneen seuran vapaaehtoistyöntekijän. Huhtikuun vapaaehtoistoimijana palkittiin HJK Malmi 10 Mikko Päivinen.

Joukkueenjohtajana ja apuvalmentajana toimiva Päivinen on itse koko ikänsä pelannut ja seurannut jalkapalloa, ja pelaa edelleen kuntoilumielessä kerran viikossa. Vapaaehtoistoimintaan hän liittyi pari vuotta sitten, kun oma poika aloitti seuran kaupunginosajoukkueessa.

 – Lupauduin aluksi auttamaan valmentajia ja muita vapaaehtoisia pelinohjauksissa tai treeneissä ja sitä kautta päädyin mukaan joukkueen toimintaan, Päivinen kertoo.

Siviilitöikseen mies on IT-alalla. Joustavien työaikojen ansiosta vapaaehtoistoiminnan ja Klubin ulkopuolisen työn sovittaminen keskenään onnistuu melko helposti. Ajatuksiin ei pyörähdä mitään, mikä ainakaan tähän asti olisi osoittautunut erityisen haastavaksi.

Päivisen asenne vapaaehtoistyöhön on ihailtavan innokas ja tunnollinen. Se merkitsee hänelle huomattavasti paljon, niin itsensä kuin tulevien sukupolvienkin kannalta.

 – On mukavaa mahdollistaa pojille kiva harrastus ja tilaisuus oppia myös sosiaalisia taitoja. Itselläni oli samanlainen mahdollisuus omassa lapsuudessani. Lisäksi toiminta antaa hyvän vastapainon siviilityölle, kentällä ollessa eivät työasiat tule mieleen.