Klubin kuukauden vapaaehtoinen: Johanna Sillanpää

3.4.2019

Johanna SIllanpää on intohimoinen tyttöjen sekä naisten jalkapallon puolestapuhuja.

HJK ry ja yhteistyökumppani Kultajousi haluavat kuukausittain palkita ansioituneen seuran vapaaehtoistyöntekijän. Maaliskuun vapaaehtoistoimijana palkittiin HJK T05 joukkueenjohtaja Johanna Sillanpää.

Tyttärensä pelaamisen myötä kesällä 2016 Klubiin siirtynyt Sillanpää on aikaisemmin toiminut useammassa eri joukkueessa vapaaehtois- ja luottamustehtävissä. HJK:ssa Sillanpää toimi ensin T05-joukkueen huoltajana ennen siirtymistä joukkueenjohtajaksi.

– Marssijärjestys oli loistava, sillä opin huoltajana toimiessani tuntemaan tytöt ja he minut. Tuuraan edelleen mielelläni joukkueen huoltajia tarvittaessa. Vapaaehtoistyöllä on elämässäni kokonaisvaltainen rooli; lasten treenit ja pelit rytmittävät perheemme arkea. Pelaan myös itse kahdessa naisten harrastejoukkueessa, joten ei juuri mene päivää ilman futista, naurahtaa Sillanpää.

HJK T05-joukkueen tekeminen on Sillanpään mukaan laadukasta ja suunnitelmallista. Joukkueessa on aktiiviset vapaaehtoistaustat, jonka lisäksi yhteishenkeen sekä myönteiseen ilmapiiriin kiinnitetään paljon huomiota. Haastavinta edustusjoukkueen arjessa on talouden kanssa tasapainoilu.

– Töitä tehdään täysillä ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Olen muutekin intohimoinen tyttöjen sekä naisten jalkapallon puolestapuhuja. Osallistun aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin ja koulutuksiin, jotka liittyvät tyttöjen ja naisten jalkapallotoiminnan kehittämiseen ja arvostuksen nostamiseen. Olen myös suorittanut FIFA:n ja SPL:n Naiset jalkapallojohtajina -koulutuskokonaisuuden.

Sillanpään mukaan joukkueenjohtajapestin myötä on pystynyt oppimaan paljon muun muassa HJK:n toimintakulttuurista.

–  Klubilaisuus merkitsee minulle yhteisöllisyyttä, ympäristöä jossa on innostavaa toimia ja jonka arvomaailmaan voi sitoutua. Olen ylpeästi klubilainen!