Klubiperhe avasi kauden aurinkoisessa säässä

2.4.2019

Futistenniskentät olivat läpi illan täynnä iloisia pelaajia.
Edustusjoukkueiden nimmarit menivät kuumille kiville.
5v5 pelit täydessä vauhdissa

HJK Cup 2019 lähti käyntiin huikeissa tunnelmissa, kun innokkaat lapset kirmasivat jokavuotiseen tapaan Telia 5G Areenan kentälle. Tänä vuonna tapahtuma oli erityisen vilkas; HJK ry:n toiminnanjohtaja Timo Muurisen mukaan paikalla oli jopa 2500 ihmistä.

 – On mukavaa nähdä taas koko Klubiperhe koolla. Tapahtumassa ovat kaikki mukana aina naisten ja miesten edustusjoukkueiden pelaajista pienimpiin junioreihin, Muurinen hehkutti ylpeänä.

Iloa olikin silminnähden kaikkialla. Kentän laidalla edustivat viimevuotiseen tapaan yhteistyökumppanit Stadium, Kultajousi, LähiTapiola, Pihlajalinna ja Silja Line, joiden teltat vetivät puoleensa pieniä kävijöitä vanhempineen hauskoilla peleillä sekä jännillä palkinnoilla. Nurmella puolestaan kiertelivät edustusjoukkueiden tutut kasvot jakamassa nimikirjoituksia halukkaille, joita löytyi paljon. Osa liigapelaajista innostui myös mukaan lasten leikkimielisiin otteluihin, mikä rohkaisi nuoria pelaajanalkuja entisestään.

Kentän joka puolella oli käynnissä aktiviteetteja aina rankkarikisasta futistennikseen ja kilpailut tuntuivatkin tuovan parhaat puolet esiin lukuisista mahdollisista tulevaisuuden tähdistä. Heidän joukossaan olivat 11-vuotias Robin ja 12-vuotias Benjamin. Nuoresta iästä huolimatta molemmat ovat ehtineet harrastaa jalkapalloa jo kauan ja HJK Cupejakin oli jo useampi takana.

 – Tänne tuleminen ei muuten jännitä, mutta rankkarikisoissa usein kun paineet nousee tosi paljon, pojat kertoivat.

Robin esitteli palloaan, jota ei varsinaisesti käytä muuhun kuin nimmareiden keräämiseen. Siinä komeileekin jo monta nimeä.

 – Kerran oltiin tulossa treeneistä isän kanssa ja löydettiin auton vierestä kentältä tullut pallo. Sit me otettiin se kotiin ja ollaan nyt tuotu se tänne pari kertaa.

Vaikka pojat eivät oikein osaakaan vastata mikä tarkalleen tekee jalkapallosta niin kivaa, on sattuman kautta alkanut mielenkiinto pysynyt tiukassa.

 – Vanhemmat päätti pienenä, että pitää olla harrastus eikä voi vain istua kotona. Kokeiltiin jalkapalloa ja siitä se vain lähti, Robin sanoi.

 – Iskä katsoi aika paljon jalkapalloa kun olin pieni, ja se näytti mustakin kiinnostavalta, niin aloitin, jatkoi Benjamin.

Valmentajan tultua hakemaan kaveruksia piakkoin alkavaan kisaan molempien ilme muuttui yhtaikaisesti keskittyneeksi ja innostuneeksi. Kyseinen ilme tiivistää tapahtuman mainiosti.