HJK:n ja HPS:n seurayhteistyö jatkuu

22.3.2019 klo 11:00

HJK ja HPS jatkavat myös kaudella 2019 yhteistyötään naisten ja tyttöjen jalkapallon kehittämisen suhteen.

HJK ja HPS jatkavat naisten edustusjoukkueiden välistä farmisopimusyhteistyötä myös kaudella 2019. Sopimuksen myötä HJK:n pelaajat voivat pelata HPS:n väreissä Naisten Ykkösessä. Yhteistyö mahdollistaa myös HPS:n pelaajien osallistumisen HJK:n harjoituksiin ja otteluihin.

HPS sijoittui päättyneellä kaudella kolmanneksi Naisten Ykkösessä, yhdeksän pistettä sarjavoittaja IK Myranin perässä.

HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen uskoo farmisopimuksesta olevan hyötyä molemmille seuroille.

– On tärkeää, että meillä on tällä sarjatasolla paikka, jossa erityisesti nuoret pelaajat voivat tarvittaessa saada vastuuta. Keskustelut tulevasta kaudesta HPS:n kanssa ovat sujuneet hyvissä merkeissä.

Myös HPS:n päävalmentaja Toni Anttila on tyytyväinen yhteistyön jatkumisesta. 

– Olemme keskustelleet Joonaksen kanssa tulevan kauden yhteistyöstä ja pelaajista avoimesti. Pyrimme pitämään aktiivisesti yhteyttä läpi kauden sekä jatkamaan hyvin alkanutta yhteistyötä seurojen tyttö- ja naisjalkapallon hyväksi.

Edustusjoukkueiden farmisopimuksen lisäksi HJK ja HPS tekevät yhteistyötä nuoremmissa ikäluokissa. Kaudella 2019 HPS:n kaikki tyttö- ja poikapelaajat pääsevät HJK:n Naisten Liigan peleihin ilmaiseksi HPS:n jäsenkortilla.

HJK:n tyttöjen talenttivalmentaja osallistuu myös HPS:n tyttöjuniorien ja valmentajien kehitystyöhön. HJK tarjoaa myös tarvittaessa vanhimmissa ikäluokissa jatkumon HPS:n tyttöjen pelaajapolulle seurojen valmennuspäälliköiden koordinoimana. HJK ja HPS järjestävät myös seura- ja valmentajatapaamisia sekä jakavat keskenään hyväksi havaittuja toimintamalleja kehittääkseen seurojen toimintaa.